Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efzgdop

Marketing

BOŽIĆNICE – pravilo ili iznimka?



Dolazi nam Božić, predblagdansko raspoloženje vlada već danima. U ovo vrijeme mira, ljubavi i nadanja, zaposlenici se nadaju BOŽIĆNICAMA. Doživljavamo li božićnice kao nagradu, motivaciju ili se kao takve podrazumijevaju?
Božićnice su prije bile pravilo. Predblagdansko raspoloženje bilo je upotpunjeno njima, regresima, 13. plaćama, darovima za djecu zaposlenika. A danas? Danas zaposlenici znaju biti sretni ukoliko prime redovnu plaću. Mnogi o božićnicama ni ne sanjaju, a neki se možda još potajno nadaju.
S vremenom su božićnice postale iznimka, daleko od pravila. Svi krive krizu!! Što je s poduzećima koja zaista dobro posluju, a od božićnica ni b? Zašto? Smatraju li da ljude ne treba nagraditi za njihov rad, trud, uspjehe? Da ih nije potrebno motivirati?
Smatram da bi i simbolična božićnica od par stotina kuna obradovala svakog zaposlenika. Prema istraživanju portala Poslovni.hr Hrvati misle da bi prikladna božićnica u prosjeku trebala iznositi 2.030,00kn.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvati-misle-da-bi-prikladna-bozicnica-u-prosjeku-trebala-iznositi-2030-kn-259550#
Država je pak odlučila da zaposlenici i državne službe neće primiti božićnicu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/javne-i-drzavne-sluzbe-ostale-bez-bozicnica-i-regresa-umanjuju-se-jubilarne-nagrade-naknade-za-prijevoz/715725.aspx.
Država je građane smjestila na listu zločestih...beljzujosretan




Što vi mislite? Pravilo ili iznimka? U poduzećima u kojima će biti isplaćene božićnice, trebaju li za sve zaposlenike biti jednake ili bi se trebale isplaćivati po učinku? Da li je društveno odgovorno ne isplatiti božićnice zaposlenicima, da li je društveno odgovorno da te božićnice ne budu za sve jednake, da li je društveno odgovrno da samo neka djeca dobiju božićne darove? naughty


SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA! ISKRENO SE NADAMO DA ĆE SE IPAK DOGODITI IZNIMKA . sretanwave

Post je objavljen 20.12.2013. u 13:39 sati.