Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

POZIV BUDUĆIM STUDENTIMA I RODITELJIMA - PREDSTAVLJANJE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Image and video hosting by TinyPic

Udruga studenata doline Neretve je ponovno u novom projektu. Ovaj put su udlučili pomoći budućim studentima i njihovim roditeljima u prepoznavanju i izboru najbolje opcije za studiranje pri Sveučilištu u Zagrebu, pa će u Srednjoj školi u Pločama 20. prosinca (petak) i u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću 21. prosinca (subota) predstavljati Sveučilište u Zagrebu.

Dani zagrebačkog Sveučilišta u dolini Neretve projekt je koji će u suradnji studenata članova Udruge studenata doline Neretve, zagrebačkog Sveučilišta te srednjih škola i gimnazija u Metkoviću i Pločama ove godine biti održan po prvi put.

Studenti različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u periodu od 20.12. do 21.12.2013. maturantima srednjih škola u dolini Neretve predstavljaju bogatu tradiciju i naslijeđe najstarijeg i najvećeg hrvatskog sveučilišta.

Kako će u programu sudjelovati oko dvadeset studenata bit će zastupljene sve znanstvene grane, a maturanti će imati priliku iz prve ruke saznati različita iskustva studiranja u Zagrebu. U navedenom periodu u kojem će projekt biti proveden u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću i Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama, biti će postavljeni informativni štandovi na kojima će budući studenti moći pronaći brošure s najvažnijim informacijama svog budućeg fakulteta.

Budućim studentima će ukratko biti predstavljene i aktivnosti Sveučilišta u cjelini, kao i aktivnosti Udruge studenata doline Neretve.

Prvi dan (petak-20.prosinca) projekt će biti predstavljen u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama s početkom u 12:00 sati, a drugi dan (subota 21. prosinca) u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću od 10:00 do 13:00 sati.

Cilj projekta je povezati studente Sveučilišta u Zagrebu i maturante iz doline Neretve, kojih je svake godine sve više. Potreba za provođenjem ovog projekta je tim veća zato što gotovo 80% maturanata koji nastavljaju svoje školovanje dolaze baš na Sveučilište u Zagrebu. Dugoročno, cilj je projekta i senzibilizacija studentske populacije te stvaranje generacijskih mostova između maturanata te sadašnjih i bivših studenata. Studentska populacija na ovaj način djeluje pozitivno prema široj javnosti, maturantima i njihovim obiteljima, te prenosi znanja stečena tijekom svog studija pritom šireći sliku Sveučilišta u Zagrebu kao najpoželjnije destinacije za školovanje većine budućih mladih znanstvenika i stručnjaka u svim segmentima gospodarstva.


Post je objavljen 19.12.2013. u 20:30 sati.