Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Hrvatsko književno društvo - RijekaZapisnik sa Izborne skupštine Hrvatskog književnog društva sa sjedištem u Rijeci održane 16.12/13 u 18h, u prostoru Makedonskog kulturnog društva Ilinden, Matačićeva 5 Rijeka.

Jednoglasnom odlukom prisutnih članova u radno tijelo izabrani dr. Vinko Ribarić i Valerio Orlić.

Ovogodišnji izbori dati su na prijedloge i glasanje svim članovima društva, putem interneta i osobno na Izbornoj skupštini.

Jednoglasno izglasan Dnevni red:

1. Biranje zapisničara i dva ovjeritelja zapisnika

2. Izvješće o radu HKD-a od osnutka 02.10.2007. - Izvješće podnosi dosadašnji predsjednik

3. Komisija za točnost i prebrojavanje glasova (biraju se dva člana društva)

4 .Izbori za Izvršna tijela društva (predsjednik, dopredsjednik, tajnik)

5. Izbor za interne dužnosti

6. Izmjene i dopune u radu društva i Statutu

7. Visina članarine za 2014.

8. RaznoAd 1.

Za zapisničara jednoglasno izabrana Spajić Biserka. Za ovjeritelja jednoglasno izabrani Damir Maras i Valerio Orlić.

Ad 2.

Izvješće o radu društva podnosi Valerio Orlić, dosadašnji predsjednik HKD-a Rijeka. Nakon dva mandata njegovo djelovanje kao predsjednika po Statutu prestaje funkcija predsjednika. Od vremena osnutka 2007 godine društvo se istaklo svojim radom i postalo međunarodno prepoznatim i priznatim, što se potvrdilo na susretima s pjesnicima i književnicima u zemlji i državama ex Jugoslavije . Radilo se i radi marljivo za prepoznatljive ciljeve društva, te se dalje nastoji poticati na izdavanju časopisa " Književno pero", prikupljanju radova za nagradu Josip Eugen Šeta. Na uspješnoj organizaciji 6. Međunarodnog festivala književnosti " Dani prijatelja knjige" u Kostreni-Rijeka što se održao 8-9.studenog /13. U međuvremenu društvu je pristupilo 30 novih članova. Osnovan je i Ogranak HKD-a u Zadru, pokrenuta književna Kolonija na otoku Pagu s književnicima Arte-grupe iz Beograda, četvrtu godinu za redom na otoku Pagu, u gradu Pagu održava se manifestacija ''U spomen na književnika Antu Zemljara'', pokušalo se s radom Književnog kluba , jednu punu godinu dana, zbog propusta gradskih vlasti zatvorili smo Klub, ali smo se angažirali da od iduće 2014 godine započnemo s književnim večerima u našem prepoznatljivom prostoru Književnom setu u nekadašnjem prostoru pokraj riječkog kazališta kojega je držao priznati i poznati glumac Žarko Radić, ovo sve potvrđuje proširenje Društva novim kvalitetnim članovima. Ostaje problem dugovanja za korištenje prostora u Ul.Blaža Polića koji bi se trebao riješiti iz podmirenja članarine ili ev. oslobađanjem naplate na čemu treba poraditi pismenim i usmenim zamolbama. Isto tako treba poraditi na "čišćenju", odnosno brisanju iz članstva ljudi koji ne plaćaju članarinu i ne sudjeluju u radu Društva. Po završenom izlaganju, od strane radnog tijela, Valeriu Orliću, je upućeno priznanje i zahvala za za osnivanje, rad i promicanju Društva, i predloženo je da postane Počasni Predsjednik i član HKD-a. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Ad 3.

U komisiji za ispravnost glasova za izborna tijela društva predloženi i jednoglasno prihvaćeni Damir Maras i Valerio Orlić.

Ad 4.

Glasanje za Izborna tijela društva, sukladno Statutu:

Glasovanjem se pristupilo za izbor predsjednika Hrvatskog književnog društva za kojeg je jednoglasno izabran Ernie Gigante Dešković, koji je ujedno bio jedini kandidat.

Glasovanjem se pristupilo za izbor dopredsjednika Hrvatskog književnog društva za kojeg je jednoglasno izabran Vasil Tocinovski, koji je ujedno bio jedini kandidat.

Glasovanjem se pristupilo za izbor tajnika Hrvatskog književnog društva za kojeg je jednoglasno izabran Fikret Cacan, koji je ujedno bio jedini kandidat.

Ad 5.

Glasanje za interne dužnosti društva:

Glasovanjem se pristupilo za izbor administratora Hrvatskog književnog društva za kojeg je jednoglasno izabrana Marina Fučić, koja je ujedno bila jedini kandidat.

Glasovanjem se pristupilo za izbor predsjednika Časnog suda Hrvatskog književnog društva za kojeg je jednoglasno izabran Vinko Ribarić, koji je ujedno bio jedini kandidat.

Glasovanjem se pristupilo za izbor predsjednika Odbora za organizaciju književnih događanja Hrvatskog književnog društva za kojeg je jednoglasno izabran Damir Maras, koji je ujedno bio jedini kandidat.

Ad 6.

Predloženo je da predsjedništvo Hrvatskog književnog društva čine predsjednik, dopredsjednik, tajnik te predsjednici ogranaka te da takve izmjene uđu u pravilnik rada društva ili po potrebi u Statut. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Ad 7.

Izvršno tijelo predložilo je visinu godišnje članarine od 150 00 kn ili 20 eura za sve članove bez obzira kojoj socijalnoj i starosnoj kategoriji pripadaju što je jednoglasno prihvaćenoNa kraju Izborne skupštine skupu se obratio novi predsjednik Ernie Gigante Dešković i ponovo istaknuo ciljeve Društva.

1. Održati časopis " Književno pero" koji prikazuje djelovanje Društva

2. Nove članove upoznati i postojeće podsjećati na beneficije koje Društvo pruža i poticati ih na rad i objavljivanje radova.

2a. Nastojati razvijati kod članova osjećaj pripadnosti Društvu i časti koje ta pripadnost pruža.

3. Raditi i dalje na međunarodnom povezivanju i održavanju susreta s udrugama književnika.

4. Poticanje članstva na osnivanje Udruga i pomoć pri radu.

Ad 8.

RAZNO

1. Član Borivoj Bukva zahvalio se domaćinu Mkd-Ilinden na dobroj suradnji i darovao im je knjige za biblioteku, te je naglasio da je web stranica potrebna svakom Društvu, na što su članovi konstatirali da će HKD od iduće godine imati svoju internet stranicu za prezentaciju Društva i svojih članova.Rijeka, 16.11. 2013. Zapisničar :

Biserka Spajić

Ovjeritelj: Damir Maras

Ovjeritelj: Valerio OrlićOBAVIJEST - Komisije za prijem novih članova HKD-a1. Izvršno tijelo Hrvatskog književnog društva na današnjoj sjednici za prijem novih članova u svoje redove primilo je književnike Milana Stančića iz Sarajeva u redovno članstvo i Tomislava Pribilovića iz Splita u pričuvno članstvo Društva.


Čestitke kolegama

HKD


-------------------------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/Post je objavljen 19.12.2013. u 08:09 sati.