Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kita

Marketing

Draguć



Dragi prijatelji, pustolovci i sportaši, šetači i ljubitelji prirode, vrijeme je da vam s ponosom i uzbuđenjem najavim posljednju ovogodišnju - Novogodišnju kitu.

Jedan od najljepših kutaka Istarskog poluotoka istražen je i uobličen u dvije staze koje sam nakon kreativnog napadaja nazvao kratka i duga staza.

Kratka staza je duga, ne kratka je i ima 10km i oko 500m uspona, dok je duga staza dužine 20ak kilometara i ima oko kilometar uspona. Obići ćemo tri Istarska gradića, Istarska bisera: Draguć, Kotle i Hum - najmanji grad na svijetu. Popeti se na nekoliko brda od kojih je najviši Stari Draguć (503mnv) i pronaći 13 kontrolnih točaka. Orijentacija nije zahtjevna. Svaki tim dobiti će papir sa detaljnim uputstvima sa kojim je mogućnost gubljenja svedena na minimum.

Kita će se održati 28.12. 2013.g. (subota) (ukoliko vremenska prognoza bude očajna, prebacit ću za nedjelju 29.12.2013 o čemu ćete pravodobno biti izviješćeni putem bloga i fejsbuk grupe i ostalim širokopojasnim tehnološkim čudesima) sa startom u malom pitoresknom mjestu Draguću koje se nalazi na pola puta između Pazina i Buzeta u 10:00h. Podjela karata je od 9:00h.

Okupljanje i podjela karata biti će u Draguću na trgu. Ako bude gužva, auta možete parkirati na ulazu u Draguć. (Ionako je put do trga za auto prilično neugodan).

Kontrolne točke su papiri formata A5 sa flomasterom za upisivanje vremena dolaska u za to predviđeno mjesto na karti koju ćete dobiti.

Uvijek je moguće da netko ukloni neku kontrolnu točku, tada se fotografirajte na tom mjestu umjesto upisivanja. A za slučaj da neko zločasti odnese samo flomaster, dobro bi bilo da ponesete vlastito pisalo da možete upisati riječi koje će biti na pojedinoj kontrolnoj točki.

Treking je timski, svaki tim ima 2 ili više članova, po želji.
Prijave su na E-mail: rankog@gmail.com. Do roka čim prije to bolje :).

U prijavi navedite:
1. Ime tima,
2. Imena i prezimena članova tima i
3. Tel. broj koji ćete imati tokom utrke za svakog člana.

Start je u 10:00h, tako da se stignete naspavati.

Kako doći? Trebate doći na staru cestu Cerovlje - Buzet i onda ne možete falit.
Startnina je standardnih 20kuna per capita. Pripremite sitno, da smanjimo gužvu.

Oni koji će ponesti fotoaparate sa sobom, a žele svoje fotografije podijeliti sa svekolikom trekerskom javnošću neka ponesu usb kabl za prebacivanje na kompjuter.

Za sve dodatne informacije moj broj je 095 8313213 ili na rankog@gmail.com.

Vidimo se u Draguću! Ranko.

Galerija sa staze:
KLIK!

Stranica o Draguću:
KLIK!

Za one koji još neznaju, četiri simpatične cure i jedan dečko iz RAK-a planiraju ekspediciju na najviši vrh Afrike iduće godine. Podržati ih možete donacijom od 50kuna za koju ćete na kiti moći dobiti ovu lijepu MAJICU.

Ovogodišnja staza 100 milja Istre djelomično se preklapa sa našom kitom u Draguću, tako da za one koji namjeravaju na 100 milja ova kita može poslužiti za malo upoznavanje terena.


Post je objavljen 18.12.2013. u 08:26 sati.