Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Sretna vam nova 2026. godina

Želite li biti političar, ne bitno na smjer lijevo-desno u političkom spektru, ne morate položiti nikakav ispit, ne morate biti pismeni, ne morate položiti liječnički, ne vade vam krv i pile kosti kako bi utvrdili zadovoljavate li zakonske uvjete.

Nema ordinacije za medicinu politike, poput medicine rada recimo, ali svakako bi nam dobro došao jedan liječnički tim koji bi dijagnosticirao bolesti i političara i politike.

No, ako želite biti političar morate znati spinati. Morate znati govoreći dugo i dosadno ne reći ništa, a ostati dosljedni na putu prema napretku na kojemu i najveći propust treba biti prikazan i narodu pojašnjen kao dio uspjeha koji sigurno dolazi. Ne smijete reći kad je to točno, jer tada se gubi neizvjesnost kod biračkog tijela. To niti za jednu dramu nije dobro.

Uzmimo kao primjer izjavu ministra rada Miranda Mrsića da će biti još više nezaposlenih u budućnosti. Čovjek prizna pa mu se pola oprašta.

No, samo dan ranije taj isti političar govori o padu broja nezaposlenosti koji će doći očekuje se 2020. godine koja, kaže on, i nije tako daleko kako nam se čini.

Ma ne. Prosječnom građaninu ove države jasno je da ministar lupeta, jer tko još može vjerovati u smanjenje nazaposlenosti, a kamoli kad kaže da će to doći tamo neke 2020. godine i na kraju doda da će to brzo doći.

Kako nešto što je za 6 godina može biti brzo? Valjda po onom spinovskom receptu da će 2020. doći duplo brže nego li 2026. godina. Kako znam da se obično na ono što političari priznaju mora još bar toliko dodati, eto i te famozne 2026. godine kada će nam biti bolje.

Bit će to brzo. Čak duplo brže nego što će doći 2038. godina.

Sretna vam nova 2026. godina.

Post je objavljen 17.12.2013. u 22:35 sati.