Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kamera u autu?

Većina automobila u Rusiji ima ugrađene kamere koje za vrijeme vožnje snimaju prostor ispred automobila. Navodno je razlog zbog kojeg se takve kamere ugrađuju u aute taj što ruske osiguravajuće kuće neće isplatiti odštetu ako ne postoji čvrst dokaz o odgovornosti za nesreću, odnosno da se nesreća uopće dogodila (po sistemu "ako nema snimke, nije se dogodilo").

Osim toga, dotične kamere zasigurno policiji i sudovima olakšavaju posao, s obzirom da su takve snimke puno bolji dokaz što se u nekoj situaciji zapravo dogodilo od eventualnih izjava ili pouzdavanja u fiksne nadzorne kamere kojih ne mora nužno biti na mjestu događaja.

Evo samo nekoliko primjera iskopanih na YouTube-u što su takve kamere sve u stanju zabilježiti - od "običnih" slučajnih nesreća, pa do slučajeva ekstremnog idiotizma u prometu (od strane pješaka i vozača) i cestovnog divljaštva ("road rage"):

Car Crash Compilation HD #1
Car Crash Compilation HD #28
Car Crash Compilation HD #31
Car Crash Compilation HD #34


A isto tako ima i onih koji pokušavaju namjerno lažirati nesreću, sa jedinim ciljem prevare, kako bi izvukli novčanu korist od odštete.

Možda nebi bilo na odmet i kod nas uvesti sličnu praksu, s obzirom na situacije kakve se viđaju na domaćim cestama, ali koje uglavnom do šire domaće javnosti putem medija dospiju samo onda ako ih je snimila neka fiksna nadzorna kamera...

Post je objavljen 18.12.2013. u 00:01 sati.