Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

štošta 17. prosinca

Dobar dan!

Nadam se da je i vas snijeg razveselio kao i mene (u ovako malim količinama ga volim, pa sam zasad skroz sretna zbog njega). No, da ne duljim, imam čitavu masu najava za danas.

U 18:30 u Galeriji SC (Savska 25) počinje razgovor s omanjom hrpicom umjetnika, čija se izložba otvara u istoj galeriji samo uru i po kasnije. Drugim riječima, u 20 sati, no nisam baš sigurna koliko će razgovor trajati niti koliko će se držati pisanog rasporeda, pa ako ste zainteresirani za izložbu "Neighboring landscapes", trk u SC večeras! Izložba ostaje otvorena do 28. prosinca.

U 19 sati ima svašta nešto posvuda.

U Klovićevim dvorima (Jezuitski trg 4), otvara se retrospektivna izložba Damira Sokića, " Slijepe ulice". Izložbu možete pogledati do 9.veljače iduće godine (koja nam je prilično blizu, kad smo kod toga).

U Mimari (Roosveltov trg 5), otvara se izložba nakita i objekata autora Lazera Roka Lumezija i Eve Lumezi Šimatović, "Ishodišta". Otvorena je do 12. siječnja. Postoji određena vjerojatnost da ćete me ovdje vidjeti večeras. :)

U Galeriji VN (Ilica 163a) otvara se izložba Luize Margan "Iz trbuha diva", koju možete vidjeti do 17.siječnja.

U Studiju Moderne galerije "Josip Račić" (Margaretska 3) otvara se izložba "Proizvod" autorice Martine Grlić, koja se može vidjeti do 12. siječnja.

U Galeriji Karas (Praška 4) otvara se izložba autorice Jadranke Ratkajec Krajnović pod nazivom "Eterični prostori". Izložba ostaje otvorena do 23. prosinca. Ako smijem primjetiti, dosad me nijedna izložba u Galeriji Karas nije razočarala, pa mislim da bi i ova trebala biti dobra.

Prije par dana otvorena je izložba "Jabuka - klub koji ne truli već 45 godina", vjerovali ili ne, o klubu Jabuka. Obzirom da ogromnu gužvu, uspjela sam okinuti samo 3 loše fotkice mobitelom, ali definitivno bih preporučila odlazak na tu izložbu. Saznat ćete nešto o nastanku i razvoju samog kluba, vidjeti hrpu fotki i apsolutno predobrih plakata iz svih mogućih razdoblja istog, dijelove interijera (a i eksterijera) "prenesene" u muzej (ah, da, Arheološki)... U svakom slučaju, imate vremena vidjeti izložbu do 2. veljače. Ulaznica za muzej stoji 20 kn, no vrijedi i kao ulaznica za klub, a isto tako,ulaznica za klub (Jabuku, naravno) vrijedi vam kao ulaznica za muzej.

 photo 2013-12-13220908_zpse33c1415.jpg
Pajceki

 photo 2013-12-13220754_zps6b7f7f52.jpg
Plakat za prošlogodišnju obljetnicu

 photo 2013-12-13215713_zps7425fa31.jpg
Mudrost :)

Ah, da, u Klovićevima je zbog velikog interesa produljeno trajanje izložbe ilustracija Tomislava Torjanca (Antuntun, Grga Čvarak...). To znači da ću vam uspjeti natipkati i recenziju prije zatvaranja (12.siječnja), čim mi Miroslav dostavi kabel za prebacivanje fotki s fotića na komp.

I šećer na kraju, na petak trinaesti, 13. prosinca ove godine, i službeno sam postala magistra edukacije fizike (iliti profesorica), tako da su muke po diplomskom stvar prošlosti, i vjerujem da ćemo se ponešto češće družiti na ovim prostorima sretan

Čitamo se!

Ivana

Post je objavljen 17.12.2013. u 13:00 sati.