Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskasfera

Marketing

VELIKO NE AMERICI

Premijer Milanović dao je naslutiti da bi Hrvatska mogla biti odredište za prekrcaj Sirijskog kemijskog oružja. Milanović to pravda međunarodnom odgovornošću. On to čak naziva plemenitim projektom ma da nitko normalan ne zna što je tu plemenito. Jedna Albanija je skupila hrabrost i odbila Ameriku i njihov plemeniti zahtjev. Izgleda da naša vlada nema hrabrosti reći odlučno NE. Otkud da baš nama dadnu tu plemenito misiju. Grčka i Turska su bliže od nas pa bi mogli tamo pravit prekrcaj. Turska čak i neizravno sudjeluje u ratu pa bi bila idealan kandidat.
Neke stvari moraju biti jasne.
Hrvatska nije kriva za rat u Siriji, nemamo ni vojnu ekonomsku ni političku moć da utječemo na sukob, stoga najviše što Hrvatska treba i može da učini u vezi Sirije je slanje humanitarne pomoći. Nismo mi proizvodili kemijsko oružje, nama to oružje ne prijeti i ne smeta nam. Na kraju krajeva nismo mi ni pregovarali o uništenju kemijskog oružja.
Isto tako ne zanima nas neka sitna Američka nagrada za obavljanje njihovih prljavi poslova.
Mi smo turistička zemlja ili se bar tako nastojim pokazati. Prekrcaj uništavanje (ili što god već) kemijskog oružja sigurno nije baš najbolja turistička reklama.
Velika većina je protiv ove Milanovićeve slude ideje. Očito je da bi Milanović i vlada pristali na Američki zahtjev samo što ih brine reakcija javnosti. Stoga je jako važno stvoriti što veći javni pritisak kako bi Milanović i vlada odustali od svojih plemeniti ideja. Milanoviću treba reći da je Hrvatska zemlja svih nas a ne Milanovićeva šupa pa da tamo odlaže smeće.
Amerikancima treba jasno i odlučno reći HRVATSKA NIJE NIČIJE SMETLIŠTE.



Post je objavljen 14.12.2013. u 20:17 sati.