Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Općina Poličnik plaća milijune kuna za nogostupe


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Općina Poličnik plaća milijune kuna za nogostupe



Ovih dana načelnik Općine Poličnik Davor Lončar hvali se da su u tijeku radovi na izgradnji nogostupa u Murvici Gornjoj i Poličniku Gornjem u dužini od jednog kilometra.

Vrijednost radova iznosi 778.558 kuna, a izvode ih Ceste zadarske županije. Sufinanciranje je ugovoreno s Županijskom upravom za ceste (ŽUC) koja osigurava oko 410.000 kuna, a preostalih 368.000 Općina Poličnik.

Općina Poličnik od jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji najviše je izgradila nogostupa od nekoliko tisuća kilometara.

Postavljaju se pitanja: Je li općina Poličnik stvarno tako bogata kada plaća milijune kuna za nogostupe? Da li zaista općina Poličnik plaća svoj dio ŽUC-u ili je to mrtvo slovo na papiru. Kada u ŽUC-u imate predsjednika Upravnog vijeća iz Poličnika nije ni čudo što ŽUC najviše na području općine Poličnik gradi nogostupe.

Općina Poličnik slovi kao najuspješnija u Zadarskoj županiji iz razloga što je prodala najviše prostora u poslovnim zonama. U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih. Sada je u općini Poličnik nezaposleno 386 osoba, a od toga 41 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima jednu od većih stopa nezaposlenosti u Zadarskoj županiji.


Zadar, 14. prosinca 2013. godina



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 14.12.2013. u 17:00 sati.