Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Krug oko negundovca

Najzanimljiviji i najljepši gradski detalji se ponekad nalaze izvan glavnih prometnica i najposjećenijih gradskih lokacija i često mi se dešava da u pokrajnjim, naoko potpuno nezanimljivim ulicama pronađem interesantne pričice. Jedna od takvih se može naći na krajnjem sjeverozapadu Trešnjevke, u malom ćoškiću između Zagrebačke ceste, Golikove ulice i sada napuštenom skladištu Ferimporta. Tamo se na raskršću Postojnske, Bledske i Bohinjske ulice nalazi se lijepi mali kružni tok oko jednog jedinog stabla u sredini.



Maleni kružni tok uz Postojnskoj ulici. Snimio: Vanja


Kružni tok se tamo nalazi već dugi niz godina, no odnedavna se ispred stabla nalazi i mala informativna tablica (pitam se tko li ju je postavio?) na kojoj piše kako se tu radi o stablu negundovca (Acer Negundo) koje nije baš uobičajeno u ovim krajevima.

Vrlo lijepo što je nepoznati netko zasadio ovo drvo usred raskršća, još je ljepše što su ga susjedi i prolaznici očuvali svih ovih godina, a također mi se jako sviđa nova tablica sa imenom stabla ... Želio bih našem gradu više ovakvih intimnih kutaka kao što je ovaj!



Snimio: Vanja


Post je objavljen 14.12.2013. u 16:53 sati.