Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Gospodarski pojas (IGP) vrijedan milijarde eura: Djeluje li Vlada protiv interesa Hrvatske? Prosudite sami!

Gospodarski pojas (IGP) vrijedan milijarde eura: Djeluje li Vlada protiv interesa Hrvatske? Prosudite sami!

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/108461-gospodarski-pojas-igp-vrijedan-milijarde-eura-djeluje-li-vlada-protiv-interesa-hrvatske-prosudite-sami.html



Neke prognoze spominju da bi se prodajom prava izlova riba sa područja IGP-a moglo ostvariti oko 300 miliuma eura godišnje. Eksploatacija nafte, plina i drugih ruda koje krije dno neproglašenog IGP-a hrvatskog Jadrana mogla bi hrvatsku osiromašenu blagajnu svake godine puniti milijardama eura.
Hrvatska proteže na 56.594 km˛, većina Hrvata ne zna da površina od još 23.870 km˛ mora i podmorja Jadrana treba pripasti Hrvatskoj. Nema nikakvih međunarodnih pravnih zapreka da se to pravo ostvari. Dapače, EU je preporučila Hrvatskoj vladi da proglasi isključivi gospodarski pojas (IGP). Ali hrvatska Vlada to ne želi učiniti.

Taj ogromni teritorij krije u sebi tajnu blagostanja hrvatskog naroda. Proglašenje IGP-a pruža ne samo isključivo pravo korištenja i zaštite ribljeg fonda nego i pravo na raspolaganje rudnim blagom koje se nalazi u podmorju.

Neke prognoze spominju da bi se prodajom prava izlova riba sa područja IGP-a moglo ostvariti oko 300 milijuna eura godišnje. Eksploatacija nafte, plina i drugih ruda koje krije dno neproglašenog IGP-a hrvatskog Jadrana mogla bi hrvatsku osiromašenu blagajnu svake godine puniti milijardama eura.

No hrvatska Vlada ne čini ono što bi trebala. Hrvatska Vlada uporno odbija proglasiti IGP. Odriče ga se i dozvoljava strancima da ruju po dnu kao po ničijoj zemlji. Strana kompanija upravo provodi istraživanje podmorja hrvatskog Jadrana. To se istraživanje provodi bez ikakvog nadzora hrvatskih vlasti.

Stranim će se kompanijama tako dozvoliti da se domognu prava na eksploataciju rudnog blaga bez ikakvih obaveza prema Hrvatskoj jer bez proglašenja IGP-a stranci koriste naš neproglašeni gospodarski pojas Jadrana kao slobodni prostor na koji imaju pravo svi koji ga se prvi domognu. Dozvoljavajući djelatnost stranim kompanijama bez proglašenja IGP-a ova vlada Hrvatskoj nanosi ogromnu štetu i dovodi Hrvatsku u opasnost da trajno izgubi tu veliku šansu i mogućnost opstanka i napretka.

Sve upućuje na zaključak da hrvatska Vlada upravo potiho rasprodaje rudno blago hrvatskog podmorja. Ovako postupajući ona odriče i oduzima hrvatskom narodu pravo na to međunarodnim pravom priznato pripadajuće bogatstvo. Tako se hrvatskom narodu oduzima prilika za bolji život. Nije li to neprijateljska djelatnost i izdaja Hrvatske?

Krije li se iza svega najveća otimačina i kriminal u hrvatskoj povijesti? Za čije interese rade članovi ove vlade? Ova vlada ne štiti interese ni hrvatske države ni hrvatskog naroda. Je li veleizdaja na djelu?

56.594 km˛ kopna + 23.870 km˛ mora i podmorja = snažna i nezavisna Hrvatska Ujedinimo se znanjem i ljubavlju za očuvanje i napredak domovine!

Post je objavljen 13.12.2013. u 19:41 sati.