Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Rezultati natječaja za financiranje novinarskih radova



Ove godine Ministarstvo kulture raspisalo je prvi natječaj za financiranje novinarskih radova, prepoznavši potrebu da se novinarskoj struci, pogođenoj posljedicama ekonomske krize i krize medija, pruži javna podrška.

Na natječaj je pristiglo 50 projekata prijavljenih anonimno, pod šiframa, kako bi se osigurao fokus javnosti na prijavljene teme.

Odluku o raspoređivanju sredstava Ministarstvo je, međutim, u ovom pilot-projektu prepustilo glasačicama i glasačima, ponudivši im priliku da na posebnoj internetskoj stranici u razdoblju od 1. do 8. prosinca, uz prethodnu registraciju, odaberu prijedloge koje smatraju najzanimljivijima i najznačajnijima.

Odlučivalo je 1764 građanki i građana, rasporedivši 7145 glasova. Nakon završetka glasanja, otvorene su koverte sa zaštićenim identitetima novinarki i novinara i utvrđeni su dobitnici podrški.

Na ovome linku možete pronaći tromjesečne i jednomjesečne projekte koji su prošli na natječaju, dobivši najveći broj glasova.




Inače, moju malenkost je Gradska knjižnica Rijeka kandidirala za tromjesečni projekt pisanja kritika aktualne domaće proze. Kritike su trebale biti objavljivane na portalu Magazin Gradske knjižnice Rijeka. Moja je kandidatura bila prijavljena pod projektom naslova KRITIKA U CENTRU.
Dobio sam ukupno 67 glasova što je, nažalost, bilo nedovoljno za 'osvajanje' tromjesečne stipendije.

Ipak, ZAHVALJUJEM SVIMA NA GLASOVIMA i ukazanom mi povjerenju...




Post je objavljen 13.12.2013. u 16:22 sati.