Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/astrosailor22

Marketing

Moderni ples i Tajvan

Da ne bi mislili da samo bicikliram oko Taipeija, da predstavim i malo lokalne kulture. Ipak je ovo glavni grad 23 i pol miliona Tajvanki i Tajvanaca, koji osim pjevanja karaoke i bubnjanja, vole i plesati.

Pred par tjedana sam se išao malo kulturno izdizati, pa sam otišao na jednu od premijernih izvedbi (tek drugi tjedan izvedbe) novog programa tajvanskog najpoznatijeg plesnog ansambla, Cloud Gate (doslovno "Vrata Oblaka").
Program "Rice" (Riža) je njihov osnivač i guru napravio za 40-tu godišnjicu osnutka.

Teatar u kojem nastupaju je Koncertna dvorana narodnog kazališta, u kompleksu Chiang-Kai Shek Memorijala u centru Taipeija. Izvana je riječ o fascinantnoj kineskoj arhitekturi, ovo je slika sa službene stranice:

gf

Ovdje jedna od mojih, u sredini je CKS Memorial Hall, kako ste mogli pretpostaviti, spomenu Jajoglavom je dana sitna zgradica...lijevo i desno su dvije identične zgrade, jedna je Kazalište a druga Koncertna dvorana:
gf

Po noći:
gf

Iznutra je slično mixu La Scale i Galaktičkog parlamenta iz Ratova zvijezda:
gf

gf

Predstava je ovaj puta bila poprilično filozofska, ali to i jest bit Cloud Gate, ponekad mi se čini da funkcioniraju više kao ashram nego plesna radionica. U svakom slučaju, perfekcija plesa. Mudro, ne dozvoljavaju snimanje tokom predstave, jer bi ljudi ometali...ovdje je snimak s njihove službene stranice, pa pogledajte o čemu je riječ:
Riža

Nisu sve predstave toliko filozofske, u 40 godina su obradili poprilično širok dijapazon tema, uvijek s istom perfekcijom. Stvarno nešto za poštovanje, svaki puta kad vidim. Plesači koji učestvuju stvarno moraju živjeti za to, nikakvo banalno tancanje.

Preporučam pogledati, ako imate priliku, kad negdje gostuju.

Post je objavljen 13.12.2013. u 12:58 sati.