Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Hrvatsko književno društvo


HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVOPoštovane kolegice, poštovani kolege,

prema odluci Izvršnog odbora Hrvatskog književnog društva obavještavamo vas da će se Izborna skupština HKD-a održati u ponedjeljak 16. prosinca 2013. godine u 18 h u prostoru Makedonskog kulturnog društva - Ilinden, Matačićeva 5, Rijeka.Izvršni odbor donio je odluku da zbog demokratičnosti i ravnopravnosti glasačkog tijela Izbornoj skupštini HKD-a mogu prisustvovati svi članovi osobno, ali i članovi koji ne žive u središnjici ili koji su spriječeni na bilo koji način prisustvovati Izbornoj skupštini, da mogu putem interneta dati svoj glas najkasnije do 16. prosinca 2013. do 18 sati, pod uvjetom da su uredno platili članarinu zaključno sa 15. prosinca 2013., na mail: hkd.cwa@gmail.comČlanovi koji su platili članarinu moći će i kandidirati i glasati, po propozicijama društva.Kandidati za predsjednika, dopredsjednika i tajnika društva moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

Književni rad kandidata mora biti ostvaren u bar petogodišnjem književnom stvaralaštvu, objavljena djela imati kritičku recepciju uvaženih književnika, kritičara ili profesora književnosti. Također će se uvažiti i značajne nagrade za doprinos u stvaralaštvu, književnom radu u nacionalnoj i međunarodnoj kulturi.

Kandidat za predsjednika uz gore navedene uvjete još mora imati priznato organizacijsko znanje i vještinu.

Za tajnika/cu HKD-a može biti izabrana osoba koja uvjetima propisanim zakonom mora ispunjavati i sljedeće uvijete:

- redovni član HKD-a,

- potvrđene organizacijske sposobnosti i

- poznavanje jednog svjetskog jezikaKandidature članova za Izvršna tijela Društva mogu se slati zaključno do ponedjeljka, 16. prosinca 2013. do 12 sati, na mail: hkd.cwa@gmail.comNAPOMENA

Članarina je i nadalje za sve članove 200,00 kn, a za novoprimljene članove koji su dali zahtjev u studenom i prosincu 2013. upisnina je 100,00 kn i uplaćuje se u Tajništvo HKD-a, poštanskom uplatnicom ili općom uplatnicom na žiro-račun HKD-a: 2402006-1100509932 (Erste Bank), (Ime prezime i članarina ili upisnina za godinu 2013. napisati na uplatnici). Poziv na broj je vlastiti Oib člana.

Sjedište Društva

Hrvatsko književno društvo

Braće Fućak 5 a 51 000

Rijeka HRVATSKADNEVNI RED

1. Biranje zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika

2. Izvješće o radu HKD-a od osnutka 02.10.2007. -Izvješće podnosi dosadašnji predsjednik

3. Komisija za točnost i prebrojavanje glasova (uz predsjednika biraju se dva člana društva)

4 .Izbori za Izvršna tijela društva (predsjednik, dopredsjednik, tajnik)

5. Visina članarine za 2014.

6. Izmjene i dopune Statuta HKD-a

7. RaznoIzvršna tijela HKD-a-------------

lp, borivoj
Post je objavljen 12.12.2013. u 16:16 sati.