Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Penzići.... i ostalo božje stado

Došao je i taj dio godine....

Pitate se vi koji. Ma onaj kad u ranu zoru, pardon, kad prije zore gradom/selom bauljaju bakice i ostala čeljad željna ranojutarnje božje misli. Govorimo o dobu takozvanih "zornica" oliti ranojutarnjih misa.

I sad te dotične bakice bauljaju mrakom ne mareći što je 80% radno sposobnog pučanstva, pogotovo onog za volanom zapravo pospano i spremno na brze reakcije voznog parka kao otprilike hidra. Barem ono što zam zapamtila iz škole vezano uz dotičnu živinu.

Ta "hitrost" vezana uz hodanje uz cestu (obavezno krivnom stranom u crnom kaputu do poda blabla), prelaza mimo pješačkih staza, pa i po njima proporcionalna je debljini leda aka visinom sniježnog nanosa na samoj prometnici. Što se mi sporije milimo moleći onog istog Boga da nekog ne zgazimo, to oni prpošnije i nevinije hodaju po dijelu koji je namjenjen voznom parku.

Jednom riječju - dok se neka bakica ne pregazi, nema majci da se ostatak božjeg stada trgne i počne razmišljati razumno. Da auti nisu čuda koja mogu na mjestu zakočiti (pogotovo na mokroj, ledenoj i/ili sniježnoj podlozi) i dati im njihovo pravo prvenstva ili ne-prvenstva.

Jer se tako i tako nalaze gdje ne bi smjeli. U doba kada bi morali mirno spavati snom pravednog penzionera. rolleyes

Kategorija posta: živa istina

Post je objavljen 11.12.2013. u 18:41 sati.