Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalmatinskekuharije

Marketing

24 kičn



Kao prvo, jeben in majku programersku (ovi današnji programeri šta ne znaju pisat u strojnom kodu). Napisa san cili post i onda kad san ga iša pogledat, samo se izgubija. Čovik se pošteno nada da u svitu svih tih gigabajta i gigaherca može očekivat sigurnost i stabilnost ali kurac. Nadam se samo da i korisnici mekintoša proživljavaju jednake traume kao i ja.

Daklem, ispočetka.

Bla bla bla blagdansko je doba, na televiziji gori stalno bejbi ti vi ili 24 kičn bla bla.

Bla bla bla puno lipih savjeta dozna san priko tog kanala, recimo da se tuka maže izvanka, ali i ispod kože (Đejmi), da se wok ne pere nego samo obriše papiron, a masnoća ga čuva od ruzine, pa stoga mi doma imamo wok od rosfraja.

Bla bla bla savjeti su super, jedino nikako da se Lorejn Paskal izjasni kako to može kuvat i jist, a da se ne udeblja majku li joj njezinu, bla bla bla.

Bla bla super mi je onaj lik šta ima restoran u Najrobiju, a ide okolo po divljini i kuva super jela ekipi po selima bla bla bla.

Bla bla bla uglavnom, ima jednu super ricetu di uzme dvi balancane, prvu stavi da se ispeče, a drugu pripolovi do one badave peteljke, pa ona zine ka neka biljka mesožderka. Onda je izdubi, pupu joj baci u smeće, a ovu prvu, pečenu, oguli, njenu pupu usitni i pomiša sa komadima fileta neke njihove afričke riječne ribe. Onda time napuni onu izdubljenu. Zaklopi je nazad, okolomota fetama pancete i stavi da se ispeče. Bla bla bla.

Bla bla moja riceta za punjene balancane ide ovako: popolovit i izdubit. Zadinstat malo kapule i pupu iz balancane bacit na nju. Dodat mljeveno meso, začine i bilo vino. Luka i petrusimula kad je gotovo. Tu smjesu vratit u pole od balancana, pokrit feton sira i stavit da se zapeče. Bla bla.

Bla bla uglavnom, bistri čitatelji već znaju da planiram fuziju ovih dviju riceta za balancane, jedino što iz afričkog mislin izbacit ribu, a u svoj dodat pancetu. Prijedloge kako to izvesti očekujem doli u komentarima.

Bla bla bla.

(Umisto ovog bla bla blakanja zamislite moje uobičajene stilske figure, pokoju asonancu i aliteraciju, poredbe, parabole i hiperbole, te uobičajenu dozu umjerenog dalmatinskog humora i poneku zgodu iz svakodnevnog života i znaćete kakav je članak prhnuo u vječna lovišta sajber prostora, a umjesto kojeg ste dobili ovu sažetu yet zabavnu varijantu. Da se iskupin, za par dana ide tekst o pašticadi za koju recept za njoke počinje odabirom sjemenskog krumpira, ali o tome u sljedećen broju. Najvažnije je da je frikando u dubokom, a ako ga još niste nabavili, a želite dalmatinsku pašticadu i njoke za Božić, otiđite do svog mesara i kupite komad od jednog ili od dva kila na vrime, pa ga stavite u duboko. Goveđi frikando, nikakvi drugi komadi buta ili slične ludorije.)



Post je objavljen 11.12.2013. u 14:42 sati.