Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Napad ispred Hotela Sheraton?

Kako javljaju domaći novinski portali, ispred Hotela Sheraton u Zagrebu dogodio se napad na aktivisticu udruge "Građanska akcija". Razlog napada? Snimanje.

Napao aktivisticu Građanske akcije i razbio joj kameru

HDZ-ovac bacio aktivisticu Građanske akcije na pod i gazio ju nogom: "Kurva me snimala".

Volonterku Građanske akcije HDZ-ovac gazio nogom i vikao: 'Kurva me snima!'


Ne ulazeći u političke diskusije oko toga tko je u pravu a tko u krivu po pitanju svojih političkih opredjeljenja, poanta je u tome da se dogodio napad jedne osobe na drugu, te uništenje imovine, prema već "klasičnom" obrazcu da je "nekome jako smetalo to što netko snima" pa je taj išao silom "istjerivati neku svoju pravdu" jer je smatrao da "na to ima pravo".

Čitava situacija je završila na tome da je jedna žena ozlijeđena, te da joj je razbijena kamera, a da policija (za sada), čini se nije privela počinitelja.

No ako se doista dogodilo to što se dogodilo zbog snimanja na javnom mjestu, tu svakako ima mjesta za legalne akcije. Počevši od narušavanja javnog reda i mira (tučnjava i svađanje na javnom mjestu), pa do kaznenih djela nanošenja tjelesnih ozlijeda i oštećenja tuđe stvari.

Uz to, posebno su zanimljivi komentari čitatelja ispod članka objavljenog na portalu Index.hr - u nekim komentarima se pokušava opravdavati nasilje, u nekima se čak i poziva na nasilje, dok u većini dominira obilna količina gluposti od strane "velikih poznavatelja zakona i prava"....

Post je objavljen 09.12.2013. u 23:19 sati.