Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Hodočašće Aljmaškoj Gospi od Utočišta


Image and video hosting by TinyPic


U jutarnjim satima 26.listopada članovi Molitvenih vijenaca Kraljice obitelji vinkovačke župe Bezgrješnog Srca Marijina, predvođeni župnikom p. Ivanom Poletom i kapelanom p. Ivanom Penavom, te u zajedništvu s drugim župljanima hodočastili su u jedno od najpoznatijih Gospinih svetišta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji Gospi od Utočišta u Aljmašu.

Evo što nam piše jedna od vinkovačkih "Marija i Marti" gđa Marija Lovrić:

U Aljmaš smo stigli dočekani suncem i odmah ušli u crkvu pozdraviti Gospu gdje nas je dočekao upravitelj svetišta vlč. Ante Markić i upoznao nas sa poviješću mjesta i svetišta.
Prvo smo slavili svetu misu koju su predvodili naši patri. Okrijepljeni euharistijom uputili smo se na Kalvariju moliti pobožnost Križnog puta koji su čitali sami hodočasnici.

Moleći krunicu uputili smo se ulicama Aljmaša prema Gospinoj kapelici na „Lipi“ gdje smo završili molitvu krunice te zajedničkom fotografijom zabilježili ovo hodočašće.

U poslijepodnevnim satima, radosna i vedra duha, krenuli smo put Vinkovaca sa željom da se hodočašće ponovi i sljedeće godine.Post je objavljen 09.12.2013. u 16:38 sati.