Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Besplatno...

Kako smo mi Hrvati dvolična bića. S jedne strane bi sve besplatno, s druge da nam naša prava budu zagarantirana. I to u posljednju lipicu. Hm.

Čitam kako je impozantan broj lažnih primatelja razno-raznih socijalnih pomoći koji su samo jednostavnim uvidom pronađeni. A koliko će ih tek biti kada se neke od tih baza podataka povežu. No, svi mi znamo ponekog malog cigu što ga tata u najnovijem "Saudijcu" vozi u vrtić. Ili susjeda na minimalcu sa impresivnim popisom nekretnina. A sad se svi čudimo nad brojkama.

Pa si onda misliš - koji qu si ti lud i pošten, pa i kilometražu od kuće (onu koja ulazi u tzv. "putne troškove") priznaješ kako je, a ne seliš se odmah u babinu kućicu na pustom otoku kako bi od preduzeća uzeo što više (i platio manji porez na auto, gradski prirez, komunalnu naknadu... name it).

U tu kategoriju spadaju i ove naše pjevačke zvijezde što plaću za autorskim pravima, jer eto - svi ih slušaju, a nitko da uplati pinku. S druge pak strane - ti isti Oliveri, Severine, Rozge (imena upisana rendom, da sad ne bi bilo..) mlate pare nastupima na gala koncertima, pred gastarbajeterima, svadbama...

Sjećam se jednog nadobudnog novinara kako je još prije puno godina malo čačkao po poreznim prijavama tih kakti poznatih Hrvata i nakon uparivanja sa novogodišnjim "ulovom" došao do istih rezultata kao i kod onih već gore spomentih manjina.

Zanima me i što se dešava sa onom nekolicinom slikara i drugih umjetnika što ih je debelo pretplaćivao Nadan (na naš račun, ne zavaravajte se - nije on to platio iz svog džepa), kao uostalom i Sanader - lijepo je rekla njegova žena - Eto, poklonili mu puno... i ja joj vjerujem.

Ne znam koliko želim ulaziti u detalje onih "uglednih" umjetnika (tu se svi pitamo što zapravo znači riječ umjetnik i koju težinu mora imati) koji su dobili gradske stanove, besplatno zdrastveno i na kraju kakve god da jesu - ali ipak neke mirovine. Mi cijeli život odvajamo popriličnu mjesečnu svotu (koju ćemo odvajati do skoro sedamdesete ako prije ne krepnemo za radnim stolom ili mašinom) za onu gladnu crkavicu što ćemo dobiti kao penzioneri.

Samo se pitam zar ja smrdim? Meni nitko ništa ne poklanja.... damn.

Post je objavljen 07.12.2013. u 08:39 sati.