Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Vrgorska politika ujedinjena: U Centru za održavanje prometa trebali bi raditi Vrgorčani!



U rijetko viđenom izljevu bratstva i jedinstva svih vrgorskih stranaka i nezavisne liste jednoglasno je na 4. sjednici Gradskog vijeća Vrgorca donesen Zaključak o zauzimanju stava po pitanju zapošljavanja u Centru za održavanje i kontrolu prometa na području Grada Vrgorca. Naime, sjednica Gradskog vijeća sazvana je samo radi donošenja ovog zaključka, a inicirali su je vijećnici svih stranaka i lista u Gradskom vijeću, dakle HDZ-a, SDP-a, NLM-a, HSS-a i HSP AS.
Kako je ranije dogovoreno, na sjednici nije bilo rasprave o ovoj točci dnevnog reda, već je nakon čitanja samo potvrđena rukama svih prisutnih vijećnika (jedan je bio odsutan). U zaključku se Hrvatske autoceste upozorava na veliku nezaposlenost u Vrgorcu, te na činjenicu da bi zapošljavanje Vrgorčana manje koštalo tvrtku budući da nema potrebe za isplatom putnih troškova. Zaključak donesen na sjednici ne obvezuje Hrvatske autoceste da na radna mjesta u Centru za održavanje prometa zaposli Vrgorčane, ali se odgovorne dužnosnike u toj državnoj tvrtci izvještava o stavu gradskih vijećnika Vrgorca kao izabranih predstavnika građana Vrgorca.
Zaključak slijedi u nastavku.


Z A K LJ U Č A K
O ZAUZIMANJU STAVA PO PITANJU ZAPOŠLJAVANJA U CENTRU ZA ODRŽAVANJE I KONTROLU PROMETA NA PODRUČJU GRADA VRGORCA


Članak 1.
Gradsko vijeće Grada Vrgorca političkim konsenzusom svih političkih stranaka i liste grupe birača koji participiraju u Gradskom vijeću Grada Vrgorca, a po pitanju zapošljavanja u Centru za održavanje i kontrolu prometa na području Grada Vrgorca koje je u nadležnosti „Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine“ d.o.o., zauzima jednoglasni stav da se prilikom izbora kandidata za nova radna mjesta uvaži činjenica velikog broja nezaposlenih građana Grada Vrgorca koji bi sigurno svojim kvalifikacijama bili kompetentni za popunu novih radnih mjesta.

Članak 2.
Prostorno samo najveća jedinica lokalne samouprave u Splitko - dalmatinskoj županiji i time želimo naglasiti činjenicu o velikom broju kilometara autoceste koja prolazi područjem Grad Vrgorca, a gdje se nalaze dvije naplatne postaje HAC-a (Ravča i Vrgorac).

Članak 3.
Zapošljavanje građana Grada Vrgorca koji se nalaze u evidenciji Zavoda za zapošljavanje značajno bi pozitivno utjecalo na gospodarsko-demografsku strukturu Grada Vrgorca jer bi se zaustavili negativni trendovi rasta nezaposlenosti i iseljavanja ljudi iz Vrgorca.

Članak 4.
U vremenu financijske krize gdje je svaka ušteda javnog novca iznimno vrlo bitna važno je uvažiti činjenicu da zapošljavanjem djelatnika sa područja Grada Vrgorca, gdje se može ostvariti višestruka financijska ušteda pa i ona najmanja u vidu troškova prijevoza djelatnika.

Post je objavljen 05.12.2013. u 19:46 sati.