Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tonkamrsic

Marketing

Žena ili rob???!

Svi znamo da su žene u Lijepoj našoj pravo glasa dobile tek 1945 godine...
No,nitko se ne pita što to pravo žena uopće znači?
Jesmo li punopravne s muškarcima?
U Hrvatskoj svakih 15 minuta jedna žena bude pretučena od strane partnera...Uz fizičko,verbalno nasilje je postalo dio svakodnevnice..
Smiješno ili žalosno?
Dat ću primjer ženskih osoba koje ja znam...Cure kad im "prijatelj" kaže kurvetino (oprostite na izrazu) one se samo nasmiješe...Šta je tu smiješno???
U Ličko-senjskoj većina muškaraca smatra da ženi nije mjesto na vodećim pozicijama i da bi žena trebala rađati djecu,kuhati,čistit i "usrećivati" svog muškarca...Postoje i predrasude da žene previše troše odnosno da ne trebaju radit jer sve potroše na šminku...Žena koja ima stav i koja se uzdiže na isti rang kao i muškarac je neprivlačna i čudna....Da se slučajno mogu raditi neke stvari iz prošlosti mislim da bi Lika uvela inkviziciju...
Na razgovorima za posao poslodavac između uspješnog muškarca i uspješne uvijek rađe bira muškarca...Učili smo iz sociologije da se to zove "stakleni strop"..
Ako je žena uspješna i na vodećem položaju onda se smatra da je došla putem kreveta a ne pomoću svoje inteligencije na to radno mjesto..Ako je ružna onda je pametna,ako je lijepa onda je glupa...Ako nema dekolte ne drži do sebe,ako ima dekolte kurva se..Ako odbije dečka kurva je ako ne odbije dečka opet je kurva...
Ako je žena mora nužno biti majka i supruga..Ako je muž prevari sama si je kriva...Ako ona prevari muža nije normalna..
Ako ima posao i dijete loša je majka ako ima dijete a nema posao glupa je..
Ako izađe sama van čudna je..Ako izađe s prijateljicama van nesigurna je...
Pitam se do kad bih mogla ovako nabrajati
Pitam se otkud ovoliko predrasuda i kad su nastale?
Nije mi jasno zašto svi zabijaju glavu u pijesak i šute o tom problemu?!
Molila bih sve koji ovo pročitaju da razmisle kako se ponašaju prema ženama i sve žene koje ovo pročitaju da shvate da su važne i ravnopravne s muškarcima i da se ne smiju prepustiti osudi društva već se boriti protiv predrasuda..
I za kraj jedan citatić:

G. Pigault Lebrun
"Oni koji o ženama uvijek dobro govore, ne poznaju ih dovoljno. Oni koji o njima samo loše govore, ne poznaju ih nikako."




Post je objavljen 04.12.2013. u 14:19 sati.