Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Lajkom u bolje sutra


Jedna predstava je iza nas. Brak je ostao brak. Nekome mrak. U Saboru će ionako o tome donijeti svoj zakon. Svaki se trik temelji na skretanju pozornosti. Ovaj je izveden dijelom i da se malo protrese radno zakonodavstvo. Rezultate koje će dati ta trešnja možete pogledati u filmu "Plodovi gnjeva" iz 1940. godine. Grapes of wrath, da ne tražite .
Podijeli pa vladaj je recept star tisuće godina. Nema tajnih sastojaka, nema nepoznatih začina. Potreban je tek osrednji kuhar, koji će nas uvjeriti da ne kusamo svaki dan jedno te isto. Nego nam svako malo na stol dolazi nešto revolucionarno. Zato je politike središte naših svjetova, već desetljećima. Kao u onoj staroj narodnoj, o vuku koji je savladao tri vola.
Ono što se događa u glavama nas Hrvata je sada već ozbiljan medicinski fenomen i problem. Okupi nas se na stotine tisuća u potpori nogometašima, pjevačima, kakvim budalama i propalicama, protiv pedere, Srba, Cigana. A kada se radi o našim vlastitim glavama i guzicama, onda se rasipamo poput pijeska.
Kada ljudi traže svoja materijalna prava, novac koji su zaradili, da ih prestanu guliti majmuni koji su zasjeli na raznim tronovima i oltarima, kada traže natrag svoja radna mjesta u tvornicama koje su gradili sami, a sada su ih najobičniji kriminalci pretvorili u svoju imovinu još jednim lošim trikom- onda reakcija društva izostaje u potpunosti.
Tada svoja prava izlazi tražiti svatko sam. Oslabljen, malobrojan, opstruiran, ismijavan, omalovažavan. A politika još uspije i sve one koji šute tada uvjeriti da su im oni koji se bune krivi za sve. I da traže kruha preko pogače. Pa se onda svi udruže u veselju nesreći onih jadnika na cesti. Koje će sutra netko od njih uredno zamijeniti. Jedino tusti vratovi gusana ostaju na istom mjestu.
Mijenjamo zakone kojima šamaramo sami sebe. Postoje zakoni, propisi,uredbe, pravila koje treba ispuniti svako tko želi radno mjesto za dvije-tri tisuće kuna mjesečno. Svi ti uvjeti ne stanu na jedan list papira. Ne postoje uvjeti, zakoni,propisi, kvalifikacije, ama baš ništa takvo propisano, što bi se tražilo od političara kada krenu obnašati vlast.
Ako čovjek želi čuvati ovce, biti čoban, mora imati nekakva znanja i nekakve papire za taj posao. Ispite i uvjete, mkoje mu je propisao netko, tko, teoretski i praktički, uopće ne treba biti opismenjen. Ne treba poznavati slova i znati čitati, ali može donositi zakone o tome što mora znati neurokirurg da bi dobio posao u državnoj bolnici. Ako netko želi voditi općinu, grad, županiju, državu, mora imati samo stranačku iskaznicu. I ništa više. Takvi zakoni ne smetaju nikoga.
Danas je u našim glavama glavni problem kako ćemo u školi zabraniti pisati djeci "mama i tata" na pismu koje nije identično našem. A nakon toga će nam osmisliti neku novu točku. Rezultati će doći, u to možemo biti sigurni.
Mi ćemo do tada potpisivati peticije, ankete, zahtjeve, proglase, na facebooku, e-mailu, na portalima. A nama će propisivati i raspisivati sve preko bankovnih računa.
Što mislite, tko će duže izdržati?

Post je objavljen 04.12.2013. u 13:19 sati.