Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Povoljni kvadrati u Ivanić Gradu

Razvoj poduzetničke zone u Ivanić Gradu u punom je zamahu. Promjenom lokalnih vlasti i dolaskom Javora Bojana Leša na gradonačelničko mjesto počeli su natječaji za poduzetničku zonu 6, koju krasi izvrstan položaj, što može privući potencijalne ulagače: jugoistočno je od državne ceste D-43 i uza željezničku prugu Zagreb - Beograd, a i u blizini izlaska na autocestu. Od 114 hektara trenutačno se prodaje 25 u vlasništvu Ivanić Grada.
Zona ima povoljnu cijenu od 75 kuna po četvornome metru, što je nisko u odnosu na druge zone. Također može biti i do pedeset posto jeftinija jer odobravamo popuste po djelatnostima, broju zaposlenih te još nekim mjerilima. Došle su četiri ponude, a imamo više od deset pisama namjere. Sve pristigle ponude bit će javno otvorene i onda ćemo znati koliko je četvornih metara prodano - rekao nam je Leš.
I Kinezi zainteresirani
Za sada je početku gradnje najbliže poduzeće Katran koje svoju proizvodnju seli iz Zagreba u Ivanić Grad. Kad počne proizvoditi, očekuje se da bi mogao zaposliti 150 ljudi. Gradit će u privatnom dijelu zone i pomoći zapošljavanju.
Nadamo se da ćemo Katranovim dolaskom smanjiti nezaposlenost sa sadašnjih devet posto, i to pogotovo onih sa srednjom stručnom spremom. U toj kategoriji imamo najviše nezaposlenih, zato podupiremo tvrtkin dolazak i učinit ćemo sve što možemo da joj mogućimo dobre poslovne uvjete i privučemo još ulagača - istaknuo je Leš.
Vlasnici plantaže aronije planiraju u poduzetničkoj zoni sagraditi tvornicu za proizvodnju soka. Grad im je već pomogao dovevši cestu do plantaže, a uskoro će im pomoći i s drugim infrastrukturnim projektima. S nekim proizvodnim tvrtkama razgovara se o dolasku u Ivanić, ali pregovori su u začetku. Traže se i potencijalni ulagači iz inozemstva; u kolovozu je u posjetu bila delegacija iz kineskog Tonglua koja zbog odlična geostrateškog položaja razmišlja o ulaganju.
Iako Grad zasad prodaje 25 hektara, nada se da će uskoro moći ponuditi još 10.
Nadamo se da će država uskoro prebaciti vlasništvo još 10 hektara u poslovnoj zoni na Ivanić Grad i da ćemo, kad sve završi, prodati i taj dio. Obavili smo razgovore i nadamo se skorašnjemu pozitivnom odgovoru. Ministarstvo nam je dalo novac za uređenje zone, zato vjerujem da mu je u interesu prebaciti vlasništvo kako bi mogle početi gradnja poslovnih objekata i proizvodnja - rekao je Javor Bojan Leš.
Nova gradska uprava odlično surađuje sa Zagrebačkom županijom i poduzetnicima predstavlja programe i mogućnosti za sufinanciranje projekata. Nudi i pomoć poduzetnicima u razgovoru s državnim službama, naravno, koliko je u njezinoj moći.
- Ne možemo se požaliti jer do sada nismo bili odbijeni u razgovorima s drugim službama i uvijek smo našli načine i putove za rješenje problema. Uvijek možemo računati na potporu Zagrebačke županije, a mi kao Grad poduzetnicima omogućujemo da se upoznaju s projektima koje će Županija poduprijeti. Odlično surađujemo s pročelnicima i poduzetnicima stojimo na raspolaganju - dodao je Leš cijene nekretnina

Post je objavljen 03.12.2013. u 15:32 sati.