Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Pristojna partija

Izborna skupština njemačkih pirata se polako privodi kraju. Novo vodstvo je uglavnom već oblikovano, na dvije najvažnije funkcije su izabrani pirati koji su od početka u stranci ali dosad uglavnom u drugom planu. Pogodovao im je sustav glasovanja da svaki član može zaokružiti više kandidata i izabrani su oni rijetki kojima ne bi bio problem popiti kavu s većinom članstva stranke zavađenih. Iako u burnoj diskusiji prije stranačkog dana nisu prihvaćene ženske kvote za funkcije, kao da jesu, na manje atraktivne funkcije su izabrane žene, naravno one koje nisu puno talasale u unutarstranačkim diskusijama, većinom učlanjene 2011, i kasnije. Svi su se ponašali kao što je primjetio bivši član predsjedništva Klaus Peukert kao da se nije dogodio izborni neuspjeh i da su jedini problem radikali u vlastitim redovima.
Hannah Beitzer novinarka Sueddeutsche Zeitunga i vrsna poznavateljka piratske stranke napustila je Bremen i veselo društvo još danas ujutro, po statusima na twitteru najzanimljivije joj je bilo da je berlinski parlamentarac Martin Delius ponovo pustio kosu. Najvažnija nova vrlina je pristojnost, novinari nagađaju kad će se stranka konačno raspasti, političari CDU-a i SPD-a komplimentiraju istaknutim piratima koji se ovaj put nisu kandidirali i nagađa se tko će gdje nastaviti karijeru, zasad je samo Anke Domscheit Berg jasno napisala da nema rezervnu stranku, njen muž je, onako usput velim, bio suosnivač Wikileaksa, organizacije koja je potpuno razotkrila nemoralnost današnje politike.
Ipak ima tu još potencijala, saznajemo na sad već među "bazičnim demokratima" omraženom twitteru da je noćas u jednoj sobi feštalo dvadesetjedno, što članica što članova. Nije jednostavno te omražene individualce dovesti u red.

Samo jedna fotka danas koja reprezentira zanimljivost skupa i atmosferu na njemu :




Post je objavljen 01.12.2013. u 14:44 sati.