Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Samozvani "pravednici"

Kao posljedica sveopće pedofilofobske masovne histerije, čini se da danas u glavama popriličnog djela populacije, pogotovo roditelja s djecom, egzistira paranoidna pretpostavka:

"čovjek s fotoaparatom + (tuđa) djeca = pedofil"

Problem je u tome što je to pretpostavka (a zna se da su pretpostavke majke svih zaj**a, op.a.) koju dotični vrlo često pokušavaju na ovaj ili onaj način ublažiti raznim racionalizacijama. Od toga da "što netko (normalan) ima snimat tuđu djecu", pa do toga da bi valjda svatko trebao nekome podnosit detaljno izvješće zašto snima, itd, sa gomilom papirologije, ili čak nebuloznih tvrdnji da je snimanje djece u potpunosti zabranjeno nekim "zakonom".

No najveći problemi po pitanju gornje pretpostavke nastaju u situacijama kada neki paranoidno-narcisoidni idiot dobije potrebu izigravati samozvanog redara pravednika, pa "u ime prevencije" krene istjerivati "neku svoju pravdu" na način da se okomi na svakoga tko zadovolji taj stereotip. Glavni problem takvog a priori pristupa je upravo činjenica da od akcija samozvanih redara pravednika najčešće stradavaju potpuno nedužni ljudi!

Naime, mentalni sklop dotičnih idiota je takav da je njima nepojmljivo to kako činjenica da ako je netko sumnjiv za nešto, ne mora nužno i značiti i da je doista kriv (a što u krajnjem slučaju određuje istraga i sud). No dotičnima je već i sama sumnja jednaka krivici, a ako je "krivac" pušten na slobodu od strane policije tada po njima "policija i sudovi aljkavo rade svoj posao", ili pak ako policije nema u blizini, uvjereni su kako baš oni moraju sami "istjerati pravdu" umjesto policije i sudova.

Uz to, jedna od stvari koja je također često pristuna u mentalnom sklopu dotičnih jest da su poprilično neupućeni u tematiku, počevši od toga da nemaju predodžbu osnove definicije pedofilije, preko nesposobnosti razlikovanja pojmova, niti bilo kakve druge naprednije logike koja je pokazatelj inteligencije. Njihovo djelovanje se uglavnom svodi na urlanje tipa "ubi pedofila" i djelovanje po već navedenom stereotipu.

Tako se nedavno u Engleskoj dogodio slučaj, gdje su dvojica "pravednka" napali čovjeka, inače invalida, koji je snimao djecu delikvente kako mu uništavaju košare sa cvijećem. Pozvana je policija "jer je snimao djecu" (aludirajući na gornje napisan stereotip), nakon čega ga je policija privela, pregledala mu fotografije i još ga isti dan pustila, a da bi ga nakon dva dana dvojica "pravednika" napala, pretukla do smrti, te na kraj polili zapaljivom tekućinom i zapalili.

Vigilante jailed for killing man he mistakenly thought was paedophile

Investigations opened into vigilante murder of man mistaken for paedophile


Isto tako, dogodio se nedavno i slučaj gdje je jedna trudnica organiziala "pravednički" napad na čovjeka čije se ime iz nekog razloga pojavilo na nekakvoj "listi pedofila", a da bi se na kraju, nakon što je ovaj završio u bolnici sa teškim tjelesnim ozlijedama, uspostavilo da je - nedužan!

Trudnica organizirala premlaćivanje lažno optuženog pedofila

Pregnant woman is jailed for organising gang beating of innocent man


Zapravo se, nakon ovakvih slučajeva, sam od sebe nameće jedini zaključak da od takvih samozvanih redara okolini prijeti daleko veća opasnost nego od nekog fotografa...

Post je objavljen 29.11.2013. u 19:30 sati.