Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Baldasar uređenje Pazara dao Kerumovu kućnom arhitektu

U neobičnoj koaliciji SDP-ovog splitskog gradonačelnika Ive Baldasara s prethodnikom Željkom Kerumom i njegovom Hrvatskom građanskom strankom, koja na sjednicama Gradskog vijeća funkcionira gotovo savršeno, osim bivšeg dogradonačelnika Jure Šundova ključnu ulogu igra Zoran Jeramaz.
Javnost ga mahom poznaje po sintagmi Kerumov kućni arhitekt, no u novom odnosu snaga proširio je svoju sferu utjecaja: upravo u prošlom tjednu bez natječaja povjeren mu je posao uređenja dijela Pazara, jednog od najvećih splitskih simbola i glavne turističke atrakcije, smještene tik uz zid Dioklecijanove palače.
Baldasar je potez odradio zaobilaznim putem, preko privatne tvrtke Hippos koja već desetljećima gospodari splitskim tržnicama i ribarnicama i ubire novac usprkos nevjerojatnom kaosu koji ondje vlada. Splitski gradonačelnik najprije je tvrdio da nije imao pojma o ovom potezu Hipposa, da bi potom ipak priznao da su ga konzultirali oko ova dva imena.
Zbog njih, odnosno, prije svega Kerumovog bliskog suradnika, spreman je otvoriti rat s javnošću: na reakciju splitskog Društva arhitekata Baldasar je najprije izjavio da se Pazar ne preuređuje, nego samo komunalno oprema, a potom i nervozno prigovorio arhitektima da su šutjeli kada je trebalo govoriti stanovi Zamet

Post je objavljen 26.11.2013. u 15:20 sati.