Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Mrak Taritaš najavila natječaje za energetsku obnovu javnih objekata

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš danas je u Varaždinu otvorila 5. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije te poručila kako su obnovljivi izvori energije budućnost Hrvatske i najavila da će se u slijedeće dvije godine raspisati dvjestotinjak najtečaja za energetsku obnovu javnih objekata širom Hrvatske.
Ministrica je pohvalila napore grada Varaždina i Varaždinske županije koji su među prvima krenuli u projekte energetske učinkovitosti.
Varaždin ima dobro iskustvo s energetskom obnovom zgrada javnog sektora. Mi smo u programu, koji radimo za cijelu državu, vodili računa o tome da vidimo koje su bile dobre stvari u Varaždinu odnosno koristili smo njihova pozitivna iskustva. Priznajem da smo u tim stvarima prepisivali od Varaždina i Varaždinske županije, rekla je Mrak Taritaš.
Najavila je i raspisivanje najtečaja energetske obnove javnih objekata širom Hrvatske.
Vlada je, naime, krajem listopada prihvatila program energetske obnove zgrada javnog sektora kojim je predviđeno da se u 2014. i 2015. godini obnovi oko 200 zgrada javne namjene, čime bi se potaknule investicije procijenjene vrijednosti od oko 400 milijuna kuna iznajmljivanje stanova

Post je objavljen 22.11.2013. u 15:21 sati.