Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

Zašto sam ZA?

Ovih dana svi se nešto izjašnjavaju, više ne znaš tko je ZA što, a tko je PROTIV oko čega? Pa je došlo vrijeme kako bi se i jedan polu-stari dinosaur u politici opredijelio i obrazložio svoj odabir. Kao vječni optimist, entuzijast i sanjar opredjeljujem se prvenstveno ZA život i ZA dostojanstvo čovjeka. Opredjeljujem se ZA obitelj i ZA prirodni poredak dan ljudskoj vrsti, ali ujedno i ZA prava svih homoseksualnih osoba u njihovom obliku zajednice definiran ZA njih posebno skrojenim „Zakonom o istospolnim zajednicama“, opredjeljujem se ZA više vjere i ljubavi među svim ljudima bez obzira na vjeru, spol, spolnu orijentiranosti rasnu pripadnost. Opredjeljujem se ZA napredak društva i ZA očuvanje tradicionalnih korijena koje imamo, ZA društvo sa više znanja i ZA više mogućnosti zapošljavanja.

Prije dvadeset i tri godine, još sam bio maloljetan kada se odlučivalo pa su moji roditelji umjesto mene i ZA mene odlučili na referendumu kako je vrijeme ZA izlazak Hrvatske iz eSeFeRJot i kako je došlo vrijeme ZA „samostalnu i nezavisnu, suverenu i demokratsku“ Hrvatsku – hvala im na tome. Ujedno sam kao školovani intelektualac i punoljetni član državljana republike Hrvatske koji je ZA pristupanje Hrvatske EU i ZA primanje Hrvatske u NATO – ciljeve koje smo već ispunili. Bio sam ZA obranu države od ideje „Velike Srbije“ od strane pobunjenih Srba u Hrvatskoj i ZA mirnu pomirbu te reintegraciju istočne Slavonije i Vukovara u teritorij republike Hrvatske. Stajao sam ZA obranu generala pred Haškim sudom i ZA pravdu koja je dokazana (a nedavno i potvrđena). Moje srce lupalo je, lupa i lupati će ZA Hrvatsku, ZA ljubav i ZA vjeru.

Kao takav, nikako i ni pod kojim načinom ne mogu sebe zamisliti glasati PROTIV. Jer sve negativno stoji iza te konotacije, od nametanja do podupiranja nekih centara moći, od agresije manjina na većinu do toga da se danas jedan „domoljub, katolik i heteroseksualac“ treba stidjeti svojih stavova. Gospodo i gospođe iz LGBT i pro-homo nastrojeni, gdje je tu moje pravo članka 14. Ustava RH na slobodu vjere i svojih „prirodnih heteroseksualnih stavova“? Kažem prirodnih, jer nismo afrički vodozemci pa da možemo mijenjati spol i rađati kako mi to želimo. I shvaćam vaše potrebe i želje, ali ne mogu stati PROTIV prirode te normalnog i zdravo racionalnog zaključka. Ako ste ZA dijalog, ZA ljubav i ZA rješenje vaših problema van (uskoro) „brand-irane“ riječi BRAK, dobro ste došli na dijalog.

A završavam s jednim komičarom, glumcem i čovjekom koji razmišlja svojom (gornjom) glavom:
YouTube link!

Post je objavljen 20.11.2013. u 18:27 sati.