Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

"ISPOVJEDNIK NAM DONOSI SIGURNOST OPROŠTENJA U IME CRKVE"

Papa Franjo je svoju katehezu tijekom opće audijencije, na Trgu svetog Petra, usredotočio na sakrament pokore i oproštenje grijeha te istaknuo kako se svi vjernici, pa i biskupi, svećenici, redovnici kao i Papa moraju ispovijedati, jer "svi smo grešnici".
Sveti Otac je, po običaju, prije toga obišao Trg u otvorenom bijelom automobilu, blagoslivljajući okupljene hodočasnike, posebno djecu i invalide. Na kraju audijencije pozvao je vjernike da se u tišini mole za braću i sestre s otoka Sardinije, koja su teško pogođena strašnim poplavama.

Nazočnima je Papa povjerio kako se i on ispovijeda barem svakih dva tjedna. Polazeći od samoga sebe, tumačio je vjernicima vrijednost sakramenta pokore, primijetivši kako ispovjednik sluša ono što mu kaže, daje savjete i oproštenje, jer je oproštenje svima potrebno.

Dodao je kako se često čuje da se neki ispovijedaju izravno Bogu jer se srame svećeniku povjeriti svoje grijehe te primijetio kako je točno da Bog uvijek sluša, ali sakramentom pokore šalje brata, koji donosi oproštenje, sigurnost oproštenja u ime Crkve.

"Ispovjednik vrši službu, ima ključeve za oproštenje grijeha, koje je Crkvi dao Isus. Glavni protagonist je Duh Sveti. Svećenici to moraju uvijek imati u vidu. Crkva nije vlasnica moći, već službenica za službu milosrđa te se raduje svaki put kada može ponuditi taj Božji dar. Služba koju svećenik nudi u Božje ime u sakramentu pokore vrlo je osjetljiva služba te pretpostavlja da njegovo srce bude mirno i smireno kako ne bi zlostavljao i mučio vjernike. Ispovjednik mora biti milosrdni prijatelj vjernika, koji će znati sijati nadu u njihovim srcima. Crkvi su potrebni dobri ispovjednici", rekao je Papa. Ponovno je pozvao vjernike da neumorno traže oproštenje.

Izvor: http://medjugorje-info.com/hr/vijesti-iz-crkve/vatikan/101-vatikan/ispovjednik-nam-donosi-sigurnost-oprostenja-u-ime-crkve.html

Post je objavljen 20.11.2013. u 16:53 sati.