Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

U Prvomajskoj će ponovno zabrujati strojevi?

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prekjučer je odlučilo o raspisivanju natječaja za davanje u najam nekretnine ugasle tvornice alatnih strojeva Prvomajska u Raši, doznajemo od općinske načelnice Glorije Paliska Bolterstein.
Potencijalni ulagači Prema najavama iz Zavoda, oglas za zgrade, odnosno parcelu površine oko 52 tisuće četvornih metara u Krapnu, trebao bi biti objavljen ovog tjedna u dnevnom tisku.
Pomicanje s mrtve točke tužne priče o nekoć snažnoj tvornici tokarilica, koja je u zlatnim osamdesetima zapošljavala i više od tisuću radnika, a upokojena je u privatizacijskom prahu i stečaju 2001. godine, rezultat je inicijative Općine.
Vodstvu Zavoda lokalna uprava obratila se, nakon što su joj se pismima namjere javila tri potencijalna istarska ulagača iz proizvodnih djelatnosti. Ne želim otkrivati njihova imena jer će tek natječaj pokazati jesu li još uvijek zainteresirani za ulaganje na ovom području, veli Paliska Bolterstein i naglašava da se u međuvremenu javilo još nekoliko potencijalnih najmoprimaca.
Prvomajska je od osnutka početkom šezdesetih iz radionice za popravak rudarske opreme izrasla u jednog od najpoznatijih proizvođača alatnih strojeva u Jugoslaviji sa svjetskom slavom. Hrvatski fond za privatizaciju na pragu 21. stoljeća nije našao model opstanka tvrtke.
Tvornicu je 2004. godine preuzeo slovenski poduzetnik Matija Jager, najavljujući pritom dinamičan razvoj, no sve je ostalo samo na - najavama nekretnine Zadar



Post je objavljen 20.11.2013. u 15:49 sati.