Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nadnebomkrakowskim

Marketing

Put u Zakopane!

Na blagdan Svih svetih, kada je Krakow neobično prazan i kada je sve zatvoreno, naša mala Erasmus grupa okupila se i pošla istražiti Zakopane. Neki su bili malo preumorni, pa su vožnju iskoristili kako bi napunili baterije :)





Zakopane je najpoznatiji skijaški i zimski centar Poljske, smješten ispod najviših vrhova Tatri, na 900 metara nadmorske visine. Izuzetna zimska infrastruktura ovog gradića i okolnica pružaju zadovoljstvo svim ljubiteljima dobrog skijanja te naravno, ostalih zimskih sportova. No, mi smo se odlučili posjetiti Zakopane dok snijeg još nije sve prekrio i uživali smo u predivnom, čistom planinskom zraku, koji se po mnogočemu razlikuje od onog u Krakowu.



Studentima na razmjeni u Krakowu uvijek se rado preporučuje odlazak u Zakopane, vožnja autobusom traje samo dva sata, a cijene su kao i inače u cijeloj Poljskoj, vrlo povoljne. Za povratnu kartu do Zakopana morat ćete izdvojiti oko 35 zloti, što je nešto manje od 70 kuna.

Zakopane je jedno mirno mjesto, ugodno za život, s posebnim, "goralskim" akcentom, koji se uz hranu, vidi i na, primjerice, natpisima po gradu. "Piyrogi" su pierogi, "Chłopy" su chłopcy (dečki), itd. Sve to naravno, u centru grada, popraćeno je tradicionalom glazbom, karakterističnom za ovaj dio Poljske.

Istražiti Zakopane i uspeti se jednim dijelom na Tatre bilo je uistinu lijepo iskustvo!



Post je objavljen 04.11.2013. u 15:30 sati.