Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Zašto ne štitimo prava svih manjina a ne samo 1 manjine??

Ovi dana imali smo priliku vidjeti u dnevnim novinama razne akcije koje pozivaju na podržavanje i potporu manjinama, ali nitko nije spomenuo vjerske manjine i nitko ne diže glas kada se radi o tim manjinama!

Ovi dana zaklada "Apel savjesti" u suradnji sa CCEE-a su usvojili Zajedničku deklaraciju koja je u drugoj polovini listopada 2013. dostavljena čelnicima Ujedinjenih naroda. Deklaraciju prensimo u cijelosti;

Zaklada „Apel savjesti“ i Vijeće CCEE, zabrinuti zbog stalnog nasilja i progona kršćanskih manjina i drugih vjerskih skupina poticaj su Ujedinjenim narodima na usvajanje rezolucije za zaštitu vjerskih manjina.

Osuđujemo sve čine ili prijetnje nasiljem, razaranjem, oštećenjem ili zastrašivanjem, usmjerenim protiv vjerskih manjina, uključujući i uništavanje bogomolja i vjerskih svetih tekstova bilo koje vrste.

Upućujemo apel svim državama da bi se spriječili čini ili prijetnje nasiljem i pozivamo međuvladine i nadležne nevladine organizacije da sudjeluju u ovim naporima razvijajući prikladne inicijative koje za cilj imaju promicanje uzajamnog poštovanja i priznanja vjerskih manjina.

Vijeće CCEE i zaklada „Apel savjesti“ potiču sve države, međuvladine i nevladine organizacije i medije da promiču, kroz formaciju, kulturu uzajamnog poštovanja i tolerancije za raznolikost religija koje predstavljaju važan aspekt kolektivne baštine čovječanstva
.


Možete reći da u RH nema netolerancije prema vjernicima ili vjerskim službenicima, ali pročitajte vijest u kojoj se poziva na ubojstvo katoličkog svećenika u Zagrebu.
Vidi link: http://www.vigilare.org/priopcenje/studentskom-kapelanu-don-damiru-stojicu-zbog-referenduma-prijete-smrcu

Nije se oglasila nijedna udruga, nijedne dnevne novine koji se već danima bore za prava "manjina", nego upravo suprotno, oglasila se udruga koja se, prema pisanju nekih medija, bori protiv prava manjina! Zanimljivo!Post je objavljen 18.11.2013. u 16:59 sati.