Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

O kirurzima i krvnicima (nije za mlađe od 18 i one sa slabim srcem)

Posljednjih godina sam isao nekoliko puta kod kirurga. Kako je on i Vesnin kirurg, cesto se susrecemo i postali smo prijatelji. Pred neki dan ovako je zavrsio jedan "kozmeticki rad" na mojim slabinama.


(namjerno mutno fotkano)
Image and video hosting by TinyPic

I dok sam ja pod lokalnom anestezijom slusao kako skalpel prolazi mojim tijelom, i njegovu pricu pomocnom osoblju o tome kako se je prije dvije zakomplicirala laparoskopija, kako mi je otvarao trbusnu supljinu da napravi tradicionalno vadjenje zucne kesice i kako su trazili nekog strucnjaka koji mi je kasno istog dana napravio rekonstrukciju zucnog kanala, upitah ga: "Doktor, volis li ti svoj posao?" Odgovorio je da voli, a ja njemu "Sigurno, ti rezes i uzivas, jos ti i placaju za to, a mene boli!"

Na to on isprica pricu o egipatskom krvniku koji je upravo otisao u mirovinu. Ukratko da se radi o covjeku koji je jos kao djecak volio muciti i ubijati pse i macke, a da mu se je ostvrio zivotni san kada je dobio posao krvnika. Da je posebno je uzivao posljednje vrijeme, jer je bilo puno izvrsenja smrtnih kazni izrecenih za tzv "Arapskog proljeca". "I sta bi ti da si pod njegovom rukom?" -zavrsio je kirurg ispricavajuci se da ne moze samnom prosetati do obliznjeg kafica u Nataniji.

Otisao sam kuci vidati rane i napravi "domaci rad"!!!

Izraelski YNET pise pod naslovom "Ispovijest jedinog krvnika u Egiptu: Ostvario sam zivotni san" da Husein Karni Husein al-Piko (to je pravo krvnikovo ime) nakon prvog izvrsenja nije dva dana spavao i da je ukupno 1070 osoba proslo ispod njegovog uzeta.

Image and video hosting by TinyPic

KURIR donosi drugi broj pogubljeni (samo 800), a navodi i drugo dzelatovo ime Hadž Abd Al Nabi. Bilo kako bilo, tu je link pa koga zanimaju moralne dileme...

Post je objavljen 16.11.2013. u 10:44 sati.