Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lunachick

Marketing

Škoti nemaju pojma da su škrti!

Eto mene u zemlji mljevenog mesa, spomenika u obliku falusnih simbola i žena u japankama usred zime (moje viđenje Škotske)! Teško je strpat pola života u dva kofera. Mnoge će žene suosjećati sa mnom kada kažem da sam ostavila dvadesetak pari cipela u podrumu od staraca. Kako mi je stari šrkti Podravec, imam osjećaj da će ih kroz neko vrijeme prodati na placu v Koprivnici za 50 kuna po paru! Kad smo već kod toga, da – cura z Podravine udala se za Škota! Završili smo i u lokalnim novinama jer imam šaljive frendove koji se igraju „novinara“ pa su mislili da je smiješno to kak nam djeca budu jako škrta! Kao - Podravci su turbo-šparni Hrvati, ALI koliko sam uspjela skužit, nitko ovdje ne misli da su Škoti škrti!

Mislim, nemrete vjerovat – ali ovi likovi ovdje nikad nisu čuli za izreku: “Škrt ko Škot!“ Neki su se i uvrijedili kad sam im to spomenula! Da fuck? Ne kužim, kaj smo mi Hrvati to zmislili? Ok, ok, dat ću im neko vrijeme da me iznenade, bilo pozitivno ili negativno. Za sada sam fascinirana ženama koje izgledaju ko punašne Amy Winehouse! Omiljena kombinacija im je – cvjetni uzorak zmiksan sa zebrom ili kravom, bose noge u cipelama s tri remenčića na hladnom vjetru i čik v lampama! Bože mi oprosti, ali tu se baš skuži kam to ženski rod ide! O frizurama da ne pričam – natapirane su tak da mogu litru žestice nosit u kosi, da ne skužiš! Jako su glasne i svaka druga fura po dva kikača sa sobom jer Škotska je socijalno osviještena pa primaju dobru pinku za potomke. Djeca su najčešće prelagano obučena za ovo vrijeme, ali nikog to ne je... Mama u japankama, beba bez šala i kape, a ja kraj njih u busu obučena ko da snimam Carsko putovanje 2!

Muškarci su, s druge strane vrlo pristojni i samozatajni. Hm, ja mislila da su to zaista potomci Williama Wallace-a, brutalni, prosti, sexy alfa mužjaci, a kad tamo – ovi ti drže vrata kad ulaziš, srameće se smješkaju na cesti i vele 'pardon me' kad podrignu. Kam ovaj svijet ide? William se okreće u grobu i kak mi se čini – niš ne bu od te škotske samostalnosti! Ovdje je ona čudna bakica koja živi već sto godina (čitaj: kraljica) jako popularna. Usred Edinburga ima vilu veličine pola Hrvatske, a i ovi pristojnjaci je, čini se, vole. Kad smo već kod politike, potpisala sam neku peticiju za ukidanje poreza na spavaće sobe (zanemarite doslovni prijevod). Meni je to zvučalo nekak prebrutalno, pa sam rekla – evo funta dečki i moj potpis! Dragi mi je posle rekel da oni sve te novce zapiju i da te liste uopće ne dođu do gospona Camerona. Hm, još jedna tipična škotska „predrasuda“, kaj ne?



Post je objavljen 14.11.2013. u 17:03 sati.