Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imam-vremena

Marketing

manje stvari, manje stresa

kako vam se čini ovaj naslov?






Mene je u početku mojeg procesa raščišćavanja jako mogao uznemiri ovaj naslov. Sve mi je trebalo i svega puno i još.
Ali onda kad počnete malo dublje i razmnije razmišljati, ima smisla. Zapravo meni je počelo doslovno padati po glavi ono što sam unijel u kuću, jer nisam više imala gdje stavljati sve "potrebno".
U užasnom smo stresu zarađujući novac, da bi kupili što više stvari. Trošimo vrijeme na kupovinu istih, koja je najčešće stres, a onda smo opet u stresu gdje bi ih sve posložili. Kada i to napravimo, dodatni nam je stres pronaći neku od tih potrepština kada je trebamo i sve skupa se vrtimo oko.....ja bih rekla jedne nerazumne gluposti.

Kad počnemo razmišljati manje je više, uglavnom podignemo kvalitetu života.
Zaista nisam frikuša koja se odrekla sapuna, mlijeka za tijelo, make up-a, ili ne daj Bože neke fine hrane, vina ili čizmica, ako već inzistirate.

No, raščišćavanjem, sam došla do nevjerojatnog zaključka a taj je: da mi zbilja ne treba 7 vrsta gelova za tuširanje, koje nemam gdje ni držati, ako imam 5 pasti za zube, 4 mlijeka za tijelo ili još nekih takvih potrepština.
Naravno da karikiram i govorim o jednom segmentu života. Ali hrčak na jednom mjestu, hrčak na svim mjestima.

Zamislite paradoks, živimo u vremenu kad supermarketi oko nas egzistiraju kao gljivice poslije kiše. Ima ih svuda, i znate što? rade uvijek. I navečer i nedjeljom i praznikom!?!?
No, mi, ljudi, urbani, pametni, osvješteni, imamo kod kuće dodatne supermarkete, za ne znam koje vrijeme da nam nešto zatreba, da imamo?!?

Mislim da je to ludost. Ne mislim da ne trebamo kupovati stvari koje trebamo, ali da trebamo doma imati skladište istih? zbilja mislim da ne.

Zatrpavamo se i čak ni ne znamo šta sve imamo.

Meni se dogodilo kod slaganja mojeg ormara da se iznenadim kako imam nekoliko istih crnih majica npr. ????

Normalno? realno NE. Čak i nepotrebno. Zauzima mi prostor i zakrčuje mi put do onog što želim zapravo uzeti i vidjeti u tom ormaru i tog dana.

Zato sestre, a i braćo ako čitate moj blog.....krenite s policu po poliu, sa jednim po jednim dijelom svojeg prostora i oslobodite se. Manje je više, a da ne govorim da ćete barem znati šta imate u svojoj kući.
Sretni mi i zdravi bili!!

Post je objavljen 14.11.2013. u 10:43 sati.