Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Neprirodno okruženje - 500 riječi za Željku M.

Poštovana "gospođo" Markić (ovo "gospođo" je u navodnicima jer u Vašim izjavama i javnim istupima nema ništa gospodskog - a ni ljudskog, ako ćemo pravo...)

Kod nas ovdje, u dubrovačkom kraju, ima jedna izreka koja glasi "Bolje svašta izjest, nego svašta rijet". Možda vam je činjenica da ste skupili 750 tisuća potpisa (prikupljeno vrlo upitnim metodama) dala dojam da možete govoriti i raditi što hoćete, ali imam za vas još jednu narodnu: "Možeš što hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš"...

Dvije su me Vaše izjave posebno pogodile: da biste dijete bez roditelja radije smjestili u dom nego k istospolnom paru, te da dijete sa samohranim roditeljem odrasta u neprirodnom okruženju.

Vi biste radije smjestili dijete u ustanovu nego ga dali ljudima koji bi ga voljeli? Vi mislite da dvije mame ili dva tate nisu sposobni voljeti dijete kao "normalna" (po Vašoj definiciji) obitelj?

Koliko je djece u Hrvatskoj ostalo na razne načine (smrt, razvod, napuštanje, oduzimanje) bez jednog ili oba roditelja? Mislite da je onoj djeci koja su smještena u razne domove briga koju im je pružilo osoblje te ustanove adekvatno zamijenila skrb koju su imali od roditelja ili koju bi dobili od posvojitelja, pa makar i istospolnih?
Mislite da je dijete sa samohranim roditeljem manje voljeno, nego ono koje ima i mamu i tatu?

Pitate se čemu ovo pišem? Nisam djetinjstvo proveo u domu, nije me, na sreću, odgojio samohrani roditelj, niti moju seksualnu orijentaciju predstavlja ijedno slovo kratice LGBTIQ. Pišem ovo jer me je strah. Strah me Vas osobno i svega što Vi i Vaši istomišljenici predstavljate. Strah me je, iako ja osobno na ovom referendumu neću izgubiti nikakva prava, da će ih izgubiti mnogi dobri ljudi čiji je jedini grijeh da vole.

Da, "gospođo", vole. Ne mrze, ne isključuju, ne prijete, ne omalovažavaju, ne zastrašuju, ukratko, ispoljavaju dijametralno suprotno ponašanje od onog koje Vi i pripadnici Vaše inicijative iskazujete cijelo ovo vrijeme, od početka prikupljanja potpisa do danas.

Možda je deplasirano da Vas jedan nevjernik podučava vjeri, ali, ako se ne varam negdje u Bibliji piše "Ljubi bližnjega svoga". Možda mislite da ovi protiv kojih ste ustali ovim referendumom nisu Vaši bližnji, ali to je već drugo pitanje... Na kraju krajeva, druga su vremena bila prije dvije tisuće godina, puno se toga promijenilo, možda neće Svevišnji zamjerit ako ispod "ljubi bližnjega svoga" dopišete: "osim ako je peder, lezbača, bipsić, transić i sl."

Ja nemam djece, ali ako ih budem imao, imat ću samo dvije želje: da nađu sreću u životu, ma kakva ona bila, i da ne budu poput Vas. Jer smatram da bih bio potpuni promašaj kao roditelj da mi iz djetetovih očiju, kao na svim Vašim slikama, sijeva čisto i iskonsko Zlo.

Vratimo se još za kraj onoj vašoj izjavi o samohranim roditeljima kao neprirodnom okruženju za odgoj djeteta:

Ne znam živimo li u istoj zemlji, ali pogledajte malo oko sebe: ima li neprirodnijeg okruženja za odgoj djeteta od Hrvatske A.D. 2013?


Post je objavljen 13.11.2013. u 17:15 sati.