Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/windfuckersister

Marketing

Wild is the Wind

Ne volim pisati o aktualnim događajima jer o njima svi pišu i kakva bih ja to onda bila crna ovca. Ali ipak moram malo o ovom nevremenu koje je poharalo Kvarner. Naravno, prvo malo o meni (o mom autu ćemo kasnije). Sve ste vidjeli na televiziji, internetu, mnogi proživjeli i preživjeli i sami pa vam je jasno o kakvom kijametu se radilo. Od moje rodbine, ljubavi, prijatelja, susjeda, poznanika nitko nije spavao te kobne noći. Samo je jedna spodoba spavala kao mala beba i ujutro se probudila pa se kao začuđeni svatovi čudom čudila zar se nešto dogodilo? Radi se o stvorenju koje prespava i potres, a kamo i neće običnu uragansku buru. Naravno, ta budaletina je - Wind.

I ustanem ja tako i čudim se da mi kćer nije otišla na faks. Čujem, doduše, kako vani nešto fijuče, ali to je kod nas u Primorju u ovo doba godine i i onako uobičajeno. I blebnem ja: "Nisi otišla na faks?" A ona me pogleda onim posebnim pogledom koji se može prevesti kao: ne mogu vjerovati da me okotila žena koja je u stanju izustiti ovakvu neizmjernu glupost, ne znam da li da je žalim ili da se sramim što smo u rodu. I samo mi kaže: "Molim te izađ na balkon i pogledaj krov tete Nade." I tu ja skužim da sam nešto prosrala i da sam očito nešto jako bitno propustila i odvučem se na balkon kao pretečeno pseto. Kad ono...... jebo te, susjedi bura srušila antenu, dimnjak i probilo joj krov! Moglo je to sve oštetiti i našu kuću, ali srećom nije. Kažu da bog čuva budale, pa hajde barem neke koristi od mene.

Do sad ste već sigurno upoznati sa većinom informacija pa da se ne ponavljam, samo ću se osvrnuti na neke stvari koje su me rastužile i raspizdile.

Dva radnika u Rijeci bura bacila s 8-metarske skele. Život im je u opasnosti. Gdje je taj gazda koji po orkanskoj buri tjera ljude da se penju na osam metara visine, pička mu materina pohlepna, bezosjećajna???!!! To treba linčovati. Jer sigurno da ljudi nisu rekli: "Vidi, bura puše 200 km na sat, hajdemo se malo za zajebanciju pentrati na skelu."

U Opatiji ozlijeđena tri osnovnoškolca nakon što je na njih pala grana. Mnogi su komentirali da je kriva škola. O jebem li vam mater blesavu da vam jebem, pa je li vam škola napravila i rodila djecu?! Za koju pičku materinu puštate djecu po nevremenu u školu?

Bura podigla lim s vatrogascem na njemu

(fotografija preuzeta s neta)

Postoji i video snimak:Kaže jedan komentar: "A koji pametnjaković je snimao umjesto da pomogne čovjeku?"
Takvo je vrijeme došlo... kad se desi neka nesreća svi vade mobitele, ali ne da zovu pomoć nego da snimaju i fotografiraju.

I na kraju ono što me silno boli - gotovo uništen opatijski park Angiolina i dio šetnice.


(fotografije preuzete s neta, Galerija Opatija)


foto by Ivan Conti).

I za kraj pjesma za ugođaj prekrasnog dvosmislenog naziva. U biti toliko mi se dopada naslov da ću ga staviti i kao naslov posta :)
Post je objavljen 13.11.2013. u 10:09 sati.