Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

EVO NAS NA RUBU FINANCIJSKE I DRUŠTVENE KATASTROFE



Stjepan Mesić i židovski masoni protiv Hrvatske i njihov monitoring.

KAKO SU "HRVATSKI LJEVIČARI" KLALI I UBIJALI "HRVATSKE DESNIČARE", IZ OVOGA PROIZLAZI PITANJE: TKO JE UNESAO "SJEME ZLA" MEĐU HRVATE?!

Kako danas Hercegovački ljevičari slove kao: "Crveni Hercegovci" u vrhu vlasti. Milan Bandić, Josip Leko, i Ljubi Jurčiću. Kad se govori o “crvenoj Hercegovini”, nije riječ o slučajnosti nego o povijesnom paradoksu: socijaldemokratskoj partiji. Riječ je, naime, o svojevrsnom recidivu događaja iz Drugoga svjetskog rata.



U Ružićima, rodnom mjestu Ljube Jurčića, zatim Poganoj Vlaki, gdje je rođen Bandić, te Ledincu, rodnom selu Josipa Leke, i drugim okolnim mjestima (Donji Mamići, Cerov Dolac, Borajna, Dužice) bile su smještene partizanske brigade iz Dalmacije prije konačnog obračuna sa snagama NDH, tada smještenima u Širokom Brijegu. Na tom krševitom području, obraslom makijom, partizani su se zadržali od studenoga 1944. do veljače 1945. godine.



Blagica Bandić, je majka gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. A njihova kuma je Branka Pezer. Milan je s velikom pažnjom, obnovio staru kuću u Poganoj Vlaki, te je u blizini roditeljske kuće uredio i okoliš: zasadio masline, lozu i voćke. Novu velebnu kuću Milan Bandić je izgradio u Cerovom Dolcu.



Kad su dalmatinski partizani 1944. došli u ta hercegovačka sela, posijali su sjeme tako da danas imamo lijevo orijentirane političare iz srca Hercegovine. Ivo Čuljak Đulić, prijatelj pokojnog ministra Gojka Šuška, prvi demokratski gradonačelnik Širokoga Brijega a danas poslovni čovjek, vlasnik je sportsko-rekreacijskog centra. Hercegovinu je, naime, u posljednje vrijeme zapljusnuo val “ljevičarenja”. Pravi Hercegovci se osjećaju izdanima od strane dosadašnje politike!



Problem Hrvatske i Hercegovine u tome što su se direktori i UDB-aši iz vremena komunizma “prikopčali”i uključili se u HDZ, i nastavili baviti politikom.



Iz Ledinca, mjesta u kojem je krajem 1944. godine bila smještena partizanska vojska, rodila su se braća Leko, utjecajni saborski zastupnik Josip i igrom slučaja u Plavni - Bač), i bivši direktor rođen 1948., Hrvatske lutrije Zvonimir Leko. Nijedan član njihove brojne obitelji više ne živi u Ledincu, iako tamo imaju staru zidanu kuću koja je danas zapuštena.
Otac braće Leko se iz Ledinca preselio u Široki Brijeg gdje je postao tajnik gimnazije, a djeca su odlazila studirati u Zagreb.



Iz “crvene Hercegovine” je i Ivan Bandić, rođak Milana Bandića, danas veleposlanik RH koji je karijeru počeo kao agent jugoslavenske Službe državne sigurnosti, zvane UDB-e, zadužen za pitanja emigracije iz Hercegovine.



Ljubušak dr. Isidor Papo, partizanski general, poznati akademik i kardiolog, 2003. godine dobio je ulicu u Ljubuškome, na inicijativu Matice hrvatske. Hercegovci su mu na takav način zahvalili jer je za ljude iz svoga zavičaja učinio mnoga dobročinstva. Jure Galić Rojak, aktulni predsjednik SUBNOR-a BiH, rođen je u Bijači pokraj Ljubuškoga i bio je partizanski prvoborac.



Prema podacima koje je prikupio i obradio dr. Ivo Lučić, profesor povijesti na Filozofskom fakultetu u Mostaru, broj hrvatskih žrtava Drugog svjetskog rata i poraća na području Hercegovine bio je oko 22.000, (Neretvansko-mostarska županija imala je gubitke od 11.000, Zapadno-hercegovačka 7.000 i Hercegbosanska 4700). Većina tih žrtava stradala je u poraću. Ubijeno i 66 franjevaca, a suđeno je 76-orici.



Među poslijeratnim žrtvama su i brojni križari, zvani “škripari”, s kojima je komunistički režim, posredstvom oficira zloglasne Ozne žestoko obračunavao.

-----------------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 11.11.2013. (Ponedjeljak)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
http://crostojkovic1958.blorg.hr

brankostojkovic152@yahoo.com
URED: Masarykova 8
http://istinazanarod.blog.hr
www.crostojkovic1958.blog.ru
http://hr.netlog.com/stojkovicbranko

Članaka; 1786

Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
------------------------------------



Post je objavljen 11.11.2013. u 10:25 sati.