Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dzeparac

Marketing

Pasivna zarada s Adf.ly

U posljednje vrijeme dobivam mailove u kojem me pojedinci pitaju da li se može zarađivati na Internetu, a da se pritom ne prvodi čitav dan za računalom. Neki jednostavno nemaju dovoljno slobodnog vremena za to, neki se još dovoljno ne razumiju u Internet marketing, a neki jednostavno iz lijenosti ne žele ulagati dodatne napore.

Moj odgovor je: DA. Postoji, i takav način zarade zove se PASIVNA ZARADA.
Pasivna zarada može se pojednostavljeno definirati kao zarada bez uloženog truda.

Dakle, na Vama je da samo prvi put napravite određenu radnju i ona Vam nakon toga zarađuje novac.
Najbolji primjer takvog oblika zarade je Adf.ly.






Adf.ly je program koji skraćuje dugačke linkove (www) koje možete postaviti na vlastiti blog ili web stranicu, na forume, u komentarima… i svaki put kad netko klikne na njega Vi zarađujete. Jednom kad postavite skraćeni link, on Vam zarađuje čitav Vaš život, a da pritom ne morate ništa mijenjati ili raditi na njemu!
Klikom na link otvara se nova stranica na kojoj se prikazuje reklama. Naravno, o vrsti reklame ovisi i veličina zarade. Ukoliko se radi o reklami preko cijelog ekrana, zarada je veća, a ukoliko se radi o reklami samo na vrhu strnice, zarada je nešto manja.

Kako doći do skraćenog linka koji zarađuje?
Nakon što se ulogirate u svoj Adf.ly račun, odmah pored Vašeg imena nalazi se dugačka kućica u kojoj je upisano http://. U nju upišete web adresu (www) Vaše web stranice, referral linka (link od ClixSense, Neobux…) ili bilo koju drugu web adresu, kliknete ispod na opciju „View more options“ i pod „Advertising Type“ odaberete vrstu reklame koja će se prikazivati nakonk klika na Vaš link („Interstitial Advertistement“ znači reklama preko cijelog ekrana, a „Framed Banner“ reklama na vrhu ekrana) i na kraju kliknete na „Shrink“. Ubrzo će Vam se na mjestu u koje ste upisali neku web adresu pojaviti kratak link kojeg kopirate i zalijepite na svoju web stranicu, blog, na forum, u komentare. Gdje god je moguće.

Primjer linka s reklamom preko cijelog ekrana: http://adf.ly/1601002/n-m
Primjer linka s reklamom na vrhu ekrana: http://adf.ly/1601002/novac-money

Imate vlastiti blog ili web stranicu?
Adf.ly ima mogućnost postavljanja skripte u Vaš HTML editor i svaki put kad netko otvori Vaš blog ili stranicu, reklama se automatski pokaže i Vi zarađujete bez ikakvog klikanja.
Također, reklame se mogu pokazati preko cijelog ekrana ili samo na vrhu.
Moja preporuka je da postavite skriptu s reklamom na vrhu jer posjetitelji ne vole kad se forsiraju velike reklame što može utjecati na smanjenje broja posjetitelja. Reklama na vrhu stranice za to je idealna.

Do skripte možete doći tako da se ulogirate u svoj Adf.ly račun, kliknete na opciju „Tools“ (na vrhu stranice), zatim na lijevoj strani kliknite na „Website Entry Script“, označite čitav tekst u roznoj kućici (počinje i završava sa "script") i kopirajte ga u HTML editor vašeg bloga ili web stranice. Kad ga kopirate, riječ „int“ zamijenite riječju „banner“. Int predstavlja reklamu preko cijele stranice, a Banner reklamu na vrhu stranice.

Isplata se vrši automatski na Vaš PayPal ili Liberty Reserve račun nakon što zaradite minimalni iznos od $5.



Post je objavljen 10.11.2013. u 20:13 sati.