Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geomir

Marketing

NAŠI KAP(O)IŠONTI 3

GROBLJA

Na redu je moje misto, Vrboska, pa Vrbanj, Stari Grad
i Rudina(velika i mala) Starogrojska koja nemaju groblja
već se pokojnici nose u Stari Grad, i Selca Starogrojsko sa svojim malim grobljem.Najlipše mistosa napuštenim starim grobljempreoranim i pretvorenim u malonogometno igralište.U podu tvrđave - crkvegrobovi ondašnjih velikodostojnika su ostali.U novo groblje nedaleko izvan mjestaograđenou sjeni čempresasvi iz starog groblja udomljeni ovdje.Ostali lijevo i desno popunili prostor
tako da je neophodno proširenje koje se priprema.Na malom škojiću u centru mistaspomen na poginule u borbi protiv fašizma.

mjesto od kuda smo doselili na moreuz crkvu s odvojenim kampanelomčuva staro grobljekoje više nije u funkciji, ali se uređujei tu počiva onaj koji me nije zna uvirit
u ispravnost onoga što je propovidao!!Nedaleko, novo grobljeopasano visokim zidom,a u posebnoj kućicinudi utočište Varbonskim antifašistima,i okoloostalim pokojnicima.

drugi grad po veličini na otokus tri satelitska naselja,
desno se vide Selca koje imaju svoje groblje,
a lijevo se naziru na poluotoku Kabol
naselja Rudina velo i molo koja nemaju svojeg groblja.Paiz ima staro/novo grobljeod 1836. g.modernizirano tek nedavnodobrotom darodavaca.Uz misao nekog Iveulazi se u mir prostoragdje Šoljani i Dulčići iz obližnjih Rudinaimaju svoj kutOstalimaje široko polje starijihi novijih grobovauz najstarijeusnule anđele.Spomen iz srca rodnoga im grada izbrisat neće gromovi ni plamenživjet će i tada kada vrijeme svlada i razmrvi broncu i raznese kamen.

su na staroj cesti za Hvarsmjestili groblje podalje od mjesta pod put.U mali ograđeni prostorpar redova grobovas pogledom na morei misto Selca Starogrojsko!

Slijedi posjet grobljima u mjestu
Grablje velo, Grablje malo, Milna, Brusje i HvarPost je objavljen 07.11.2013. u 11:00 sati.