Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imam-vremena

Marketing

Kako krećete u dan??



Zamislite situaciju.

Jutro 8.30 student ima dogovorenu poduku iz matematike, naime sprema se prvi kolikvij.

I tako u 7.50, zamolio je za buđenje, da slučajno ne zaspi, netko ga budi (osobu za buđenje zbog umjetničke forme nazvat ćemo Pepica), ulazi, tiho, budi studenta.
Odlazi. On lagano ne ustaje. Pepica odlazi svojim putem. Oko 8.00 provjerava, on ne ustaje. Pepica prijavljuje da odlazi i onako usput napominje - pretpostavlja da neće stići. On joj objašnjava da hoće.

poznato?

Meni da, takva sam i ja ISTA bila u svojoj fazi neorganiziranosti. Sad to razumijem, onda nisam.
Dakle, kolika je cijena izlaska iz kuće bez ikakve organizacije???
Kasno ste ustali.....puno prekasno, u žurbi se oblačite, tražite dio stvari, u žurbi provodite higijenu, o svojim jutranjim malim ritualima ni ne sanjate, jednostavno ih nema, jer nemate vremena za njih.

Takvom energijom dolazite gdje god da dolazite posao, fakultet, liječnik, kavica s prijateljicom, kasnite, maltretirate ljude svojom užurbanošću, isprikama, objašnjavanjima, jer oni su se potrudili i došli na vrijeme.

Niste popili kavicu, niste pogledali mirno kroz prozor, živcira vas gužva, koja je, uz put rečeno normalna i ne bi vas nervirala da ste krenuli na vrijeme?

Duže vam treba da se skoncentrirate na ono što počinjete raditi i definitivno gubite vrijeme, koje se onda kasnije zove - nemam vremena.

Koja je cijena???? Ovako dan započeti? Za mene velika, za samo pola sata sna.

Sjećam se perioda, kad sam tako izlazila iz kuće. Mislim da je najbolji komentar dala Martina (moja šogorica), koja je gledajući me rekla da izgleda kao da se spremam na vojnu vježbu, a ne da izlazim u novi radni dan.
Zbilja mi je to tada bilo smiješno, pa onda u drugi mah tragično, ali takvi počeci dana, obećavaju cjelodnevnu jurnjavu uokolo.

Izazov, probajte jedan dan drugačije....promjene se uvode polako i postepeno...



Post je objavljen 07.11.2013. u 10:04 sati.