Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Vjeverica, Lastavica i Jelen!

Na što vas asociraju ove tri životinje?

Aha, priznajte da sam vas zatekao!!!!! wink

Jučer navečer uhvatih nasumce jednu knjigu iz dječjeg ormara ("Grga Čvarak" od Ratka Zvrke, izdanje "Mladosti", biblioteka Vjeverica) i odlistah ju do posljednjih stranica kako bi pogledao jedno od meni uvijek dragih poglavlja svake knjige iz te biblioteke - popis do tada objavljenih naslova. Kad sam bio klinac redovito sam svaka tri tjedna odlazio u knjižnicu (tada mi je najbliža bila Dječja knjižnica Maksimir, onda još u dvorištu Šrapčeve ulice kod Kvatrića) i posuđivao raznorazne knjige i uvijek sam nakon čitanja gledao listu na kraju i smišljao što bih mogao slijedeče posuditi.

I, jučer mi je palo na pamet, ajde da se malo zabavimo u obiteljskom krugu, pa uzeh tu knjigu iz biblioteke "Vjeverica" pa jednu iz biblioteke "Lastavica" ("Kroz pustinju i prašumu" Henrika Sienkiewicza) i jednu iz biblioteke "Jelen" ("Pustolovine Toma Sawyera" od Marka Twaina) i onda napravismo obiteljski kviz: tko zna autore pojedinih knjiga odnosno tko zna koje knjige od pojedinog autora!Poslikao: Vanja


Poslikao: Vanja


Poslikao: Vanja


Zabava je bila odlična, proveli smo vrlo zabavnih sat vremena u pogađanja, žena i ja smo "skidali paučinu" sa knjiga koje smo daaaaaaaavno čitali (hm, mislio sam da ću ih se sjetiti više, no 5-10 pogodaka po stranici ipak nije katastrofa :op), a klinci su se uključivali sa onim što znaju ili pak smijući se k'o blesavi laprdali gluposti (npr vikali "Ela Peroci" ili "Karl May" na svaki drugi naslov ...) što je na kraju opet bilo zabavno.

Stoga, kad vam ponestane tema za razgovor sa vašim partnerom/icom, prijatelj/icom, susjedom, uhvatite se nekog nasumičnog naslova iz tih biblioteka, odlistajte do kraja i otvorite književni kviz!

Da čujem, tko je napisao "Najdihojcu", "Pupoljke i mraz", "Indijanca", "Sina brkate čete" ili pak nabrojite bar 5 knjiga od Giannija Rodarija ili Milivoja Matošeca? wink

Post je objavljen 05.11.2013. u 08:51 sati.