Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Budite pošteni i recite da pedere treba kamenovati!

kamenovanjeJe li stvarno bitno pitanje, hoće li se registrirano partnerstvo dvije osobe istoga spola zvati "brak"?

KJTV, oni koji su pokrenuli tu inicijativu samo su se zakačili za termin "brak" jer su generalno u defanzivi, zbog tolerancije prema drugačijim životnim stilovima i sklonostima koja prožima suvremeno društvo. Ono što bi stvarno htjeli bi istrebljenje pedera. Da ih se kamenuje, kako to lijepo propisuje Levitski zakonik. (Doduše, za lezbe tamo ne piše ništa.)

Slijedeće bi logično bilo kamenovati neudatu ženu ako se pregledom ustanovi da nije djevica (jer i to Biblija propisuje). Dakle, jelte, uvesti i obavezne preglede integriteta djevičnjaka...
_____________
KJTV = Kako Ja To Vidim

NAKNADNO:

U diskusiji na facebooku, jedan moj fb prijatelj rekao je kako je razgovarao s nekim od tih ljudi i da smatra da većina nije takva. Slažem se- gore pišem o onima koji su pokrenuli tu nicijativu, to je svakako manjina. KJTV, to su oni, koji žale za vremenima kad je heretike bilo moguće jednostavno pobiti.

Svakako nisu većina. Istospolni brak ozakonjen je u brojnim zemljama u kojima su kršćani većina, uz podršku većine. U Francuskoj npr., iako su protivnici organizirali impresivno masovne prosvjede, po anketama je većina podržala odluku vladajuće većine u Nacionalnoj skupštini.

U SAD, većina katolika podržava istospolne brakove, i to u većem postotku nego drugi vjernici.

Catholics Back Same-Sex Marriage (3. kolovoza 2013.)

Support for gay marriage has increased in the United States in recent years, and it's actually higher among Catholics than it is among Americans overall. A majority of Catholics, 54 percent, now support gay marriage, compared to 47 percent of all Americans, according to a new Quinnipiac University poll.


Poll: most Catholics who attend Mass weekly support gay marriage, women priests (7. listopad 2013)

American Catholics support same-sex marriage 60 – 31 percent, compared to the 56 – 36 percent support among all U.S. adults. More devout Catholics, who attend religious services about once a week, support same- sex marriage 53 – 40 percent, while less observant Catholics support it 65 – 26 percent.

Na yahoo.answers je postavljeno pitanje kako je to moguće, ali koliko vidim, nitko nije dao zadovoljavajući odgovor:

Pa, možda je stvar u tome da se razlikuje duh zakona od njegovog dosljednog slova..

Post je objavljen 02.11.2013. u 10:53 sati.