Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kalitribune

Marketing

Moja tajna




"Razmišljam nekidan o tome kako čovjek s godinama otvrdne na zamjerke bližnjih. Pritom, da budem precizniji, govorim o pojedincima iz Hrvatske koji su zamjerili svojoj izabranoj predstavnici ...kako ono bješe... Pusci Vesnich ili tako nekako .... što se uslikala sa mnom u jednoj, barem za mene, emotivnoj situaciji. Ne trebate se čuditi kad pojedince iz Hrvatske nazivam bližnjima. Ako sam u geopolitici i diplomaciji imao ikakvog uspjeha to je zbilo samo zbog toga što mi nijedan protivnik nije bio "daljni". Dan danas kad za godišnji odmor odem u Kambodžu i krenem u jutarnju šetnju pejzažima moje mladosti, uvijek se dogodi da nagazim ili šutnem kakvu ključnu kost ili lubanju nekog "bližnjeg" kojim sam se bavio davnih sedamdesetih preko dragog suradnika i prijatelja Pol-Pota.
I onda, munje i gromovi na gđu Vesnich što smo se zajedno slikali na sprovodu Maggie Thatcher. Prije nekog vremena moja reakcija bi bila povlačenje i nesigurnost, drhtavica u glasu dok izdajem naredbe američkom predsjedniku, oznojeni dlanovi dok vježbam pritisak na dugme za lansiranje nuklearnih projektila, pa čak i odbjegli prdac na sastanku Iluminata ... eh to je tek znalo biti gadno.
Sada, međutim, stariji, iskusniji, čvršći ali opet na neki način emotivniji i pristupačniji, mogu s mirom svima reći: moj život nije vaš problem. Ali vaši životi su moj problem. Puno vas je, brate."

Henry Kissinger "Voleo je lepu al' sirotu - misli o ženama s kojima sam se slikao"

Post je objavljen 31.10.2013. u 10:36 sati.