Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

NASTAVAK RADOVA NA PLANINARSKOME DOMU




Ponedjeljak, 28.10. 2013 godine

Dejan Valjan, inače naš stražar na Pl.domu je iscjepao drva, cca 5 metara koja se još na ovom lijepom vremenu suše pred domom.

Utorak, 29.10.2013 godine

Akcija postavljanja krovne konstrukcije produženja dijela objekta lijeve strane (WC i izlaz na terasu).
Tko je trebao da radi uzeo je slobodan dan a oni koji su bili slobodni htjeli su pomoći da se planirani dio krova završi.
Boto, majstor Pero M. Jozača, Dejan V., Zlatko Barišić, Marko Valjan-Rara i Mijo V. su uspjeli postaviti vjenčanice, rogove, letvu, najlon, zračnice, ma gotovo sve osim 2,5 metara. Nebi smo to ostavili pa makar i mrak došao al. nestalo nam nepropusne folije i nije se moglo drugačije.
Ručak (pečenka) nam je posalo novi Paklarski zet (Matanov) iz Rankovića, a sve koji rade i većinu radova koje napravimo posjeti naš Fra Velimir Valjan. Usput blagosiva, al, kaže kad bude pravo otvorenje onda će biti i pravi blagoslov.
Nekako smo uspjeli sakupiti građu, rogove, dasku, letvu, zahvaljujući Jozaći, a nešto sitno smo i platili. Uglavnom za 55 m 2 lima da pokrijemo nemamo novac. Neznam hoćemo li sakupiti i pokriti dio krova prije snijega, al, nećemo odustajati.
U subotu se planira planinarska tura, od Šiše, Babića, Paklarskih stjena. Cilj je na dušni dan upaliti svijeće našim poginulim prijateljima, rođacima, suborcima kod spomenika na Galici. Krenut će se u 09,00 sati tako da u 12,00 sati stignemo kod spomenika. Dalje će biti druženje u Planinarskom domu, neki će i konaćiti, a u nedjelju ujutro će se organizirati planinarska tura od Pl.doma do novosagrađene kapele na Kostolačkoj planini.
Bit će postavljene Obavijesti da se mogu zainteresirani pridružiti a osobito „naši“ koji dolaze iz daleka povodom blagdana Dana mrtvih.

Toliko za sada ...... do novih info...vijesti s Planinarskog doma.


Još jedan pozdrav na planinarski naćin ....

Info... Planinarskog društva...!

15. – 26. 10. 2013 g. M.V.

Pođenje soba i krovnih kosina

15.16.17.18. i 21. 10. 2013 godine Frano Valjan i Ozren Valjan podili tri sobe i krovne kosine. Postavljale se letve, stiropor i brodski pod u dvije sobe a u treću se postavljla ista izolacija stim što je još pokivana daska i laminat. Lijepo i dobro je napravljeno a iste sobe su i izlakirane.
16.10.2013 bila je gajba piva od Zlatka Valjan. Anto Jozak zv. Bili je dao 20 KM, Zoran Tadić 50 KM i Fra Velimir Valjan 50 KM.
Dejan Valjan, zv. Pipe svaku večer stražari u Pl. Domu. Plačamu se po 20 KM, a počeo je od 20.10. 2013 godine. Inače kao što je ranije informirano struja je kablom priključena i dovedena od vikendice Mate Maljića, udaljenosti nekih 200 metara pa ne samo što koristimo struju za rad nego nam sada služi i za boravljenje, stražarenje i sve drugo.
22.10.2013 godine održan je sastnak na kojem je prezentirano stanje na ž-računu, stanje s trenutnim radovima i što se treba još završiti.
Zaključeno je da stražar ostaje do daljneg, da se radi na zidanju šanka i podzidanju kamina, stepenište da s obloži kamenim pločama i da se započme gradnja produženja lijeve strane objekta.
23.10.13 g. Miraš dao 20 KM da plati stražara za jednu noć.

Radovi na produženu lijeve strane objekta

U četvrtak 24.10. 2013 g iskop podamenta, šalovanje i betoniranje cokle završili su Pero M.- majstor, Dejan zv.Pipe i Ivica Kafadar. Boro Petrić dao 21 KM za gajbu piva i 1,5 l rakije
Taj dan je Miraš izvukao svojim kombijem mješalicu za rad i cement od Vukovića doo, Turbe.
U Petak 25.10. 2013 godine nastavljeni su radovi na zidanju, šalovanju i betoniranju vijenca na produženom dijelu lijeve strane objekta. Radili su: Rudo Matošević, Velimir Injić zv.Cijo, Zvonko Gašić, Dejan Valjan, Ivica Kafadar i Pero M. – majstor. Nevečer im pomogli Mijo V. i Boto.
Pero M. – majstor donio jednu gajbu piva. Isti dan je Frano Valjan lakirao sobe a pomogao mu Niko Kepić. Vrhovac Tugomir dao 50 KM donaciju za 2013 godinu.
Subota, 26.10.2013 godine, izvukli smo dasku letve od Vukovića doo i staru punu ciglu doniranu od Slavka Sikirića, vlasnika firme IGO-BENZ doo. Jozača je s pilane na Poniru od vlasnika Ilije dobio 1m3 daske colarice. Kombi iz Best-a doo je dovukao darovane kamene ploče od sedre 35 m3 od Antešine radnje do Pl. Doma. Inače su kamene ploče darovane od Boška Barišića iz Jajca, firma Komotin doo
U akciji rašalovanja, utovara i istovara materijala, siječe i dovoza drva taj dan učestovali su: Mijo Valjan, Mijo Baltić, Josip Barišić, Dejan Valjan i Seđad Dogan. Frano Valjan je završio lakiranje soba, a Željo Vrhovac je radio na postavljanju elektroinstalacija. Na druženje i pomoć su nam došli Marko Didak i Jović Đoko. Inaće Marko Didak je donio ručak, 3 kg pečenog mesa, pivo i kruh za sve nas koji smo taj dan radili.

Toliko za sada ...... do novih info...vijesti s Planinarskog doma.


Još jedan pozdrav na planinarski naćin ....
Tekst:Mijo Valjan
Uredio:J.O.Oska

Post je objavljen 28.10.2013. u 21:07 sati.