Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

NHL – Koliko traje prilagodba na novog trenera?


Jedan korak naprijed, dva koraka nazad. Takva je za sada sezona New York Rangersa, jednih od favorita za naslov.
Otvorili su porazom u Phoenixu, pa su u Los Angelesu dominirali utakmicom protiv jakih Kingsa i odnjeli pobjedu. U tom trenu je utakmica u Phoenixu izgledala kao loš dan.
Međutim slijedila su dva teška poraza u Anaheimu i San Joseu od ukupno 15-2. U San Joseu je ozljeđen najbolji igrač kluba, Rick Nash.
Kod tradicionalno jakog domaćina St. Louisa utakmica je izgubljena primarno zbog greška u obrani i stila igre koji je došao s novim trenerom. Alain Vigneault ne posvećuje cijelu taktiku bezrezervnoj igri u obrani kao što je to radio John Tortorella.
Nakon podignutog raspoloženja iz St. Louisa, Rangersi su u gostima pobjedili Ovechkinove Washington Capitalse. I kada se činilo da je kriza gotova, usljedili su porazi protiv lokalnih rivala, ove sezone nimalo impresivnih, New Jersey Devilsa i Philadelphia Flyersa.
Omjer 2-6 je alarmantan za navijače Rangersa, i neumoljive njujorške medije, iako su sve utakmice bile u gostima i iako je tek sam početak sezone.
Navijači i mediji brzopleto traže smjene u igračkom i stručnom kadru ali zaboravljaju da je ovo tek novi početak, koji slijedi nakon drastične promjene na trenerskoj poziciji. To se nesmije ignorirati.
Momčad se još uvijek prilagođava. Filozofije Johna Tortorelle i Alaina Vigneaulta su skoro u potpunosti različite. Večina ovih igrača je bila u momčadi pod Tortorellom i treba im vremena za privikavanje. Vigneaultov stil svim tim igračima puno više odgovara, samo im treba dati vremena. Napad se, očekivano, puno lakše prilagodio Vigneaultovom ofenzivnijem stilu igre, nego je to napravila obrana, koja zasigurno još uvijek u glavi ima naputke bivšeg trenera.
Povrh smjene trenera, mnogi ključni igrači su bili ozljeđeni. Kapetan Ryan Callahan, Carl Hagelin i Derek Stepan su propustili cijele pripreme, prva dvojica zbog ozljede, a treći zbog prepucavanja sa generalnim direktorom Glenom Satherom. Dakle, Vigneault je cijele pripreme odradio bez druge napadačke postave.
Nadalje, Callahan je sada ozljeđen na još mjesec dana, najboljeg igrača Ricka Nasha nema od treće utakmice sezone, brzanac Carl Hagelin je “out” barem do 29.10, a jedan od najboljih golmana na svijetu Henrik Lundqvist je isto ozljeđen.
Rangersi su zadnju domaću utakmicu odigrali lani u playoffu protiv Bruinsa. Madison Square Garden se preuređuje i čak i pripremne utakmice su sve odigrane u gostima. Momčad nije bila kući od 19.9.
Sve to su isprike, ali činjenice na mjestu. Međutim, glavno pitanje je koliko je ta momčad stvarno dobra kada je zdrava? Odgovor ćemo dobiti na proljeće.
Richards se preporodio pod novim trenerom, Rick Nash je vrhunski igrač, Stepan će probati ponoviti odličnu sezonu. Rangersi imaju odlične igrače u svim linijama napada. Obrana je puna kvalitetnih pojedinaca, starih i iskusnih i mladih i talentiranih. Na golu je najbolji vratar lige iz sezone 2011/12, Henrik Lundqvist.
Cilj je postavljen visoko, Stanley Cup. Djelovi slagalice postoje, može li ih samo Vigneault u jednoj sezoni posložiti?

Kratke vijesti:

Carolina bez golmana

Drugu sezonu za redom Hurricanesi su ostali u isto vrijeme bez prvog i drugog golmana, kada se nakon rezervnog golmana Antona Khudobina jučer protiv Minnesote ozljedio i prvi golman Cam Ward

Flyersi poslali najboljeg strijeca u AHL

Napadač Scott Hartnell se oporavio od ozljede, pa su Flyersi poslali mladog Tyea McGinna, prvog strijelca kluba ove sezone u AHL momčad Adirondack Phantoms.

Rezultati:

San Jose Sharks @ Boston Bruins 1-2
Vancouver Canucks @ New Jersey Devils 3-2
New York Rangers @ Philadelphia Flyers 1-2
Anaheim Ducks @ Montreal Canadiens 1-4
Chicago Blackhaws @ Tampa Bay Lightning 5-6
Winnipeg Jets @ Nashville Predators 2-3
Carolina Hurricanes @ Minnesota Wild 1-3
Calgary Flames @ Dallas Stars 1-5
Washington Capitals @ Edmonton Oilers 4-1
Phoenix Coyotes @ Los Angeles Kings 4-7



Post je objavljen 25.10.2013. u 18:34 sati.