Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

NHL – Hoće li Crosby biti veći od Lemieuxa?



Trenutno je Sidney Crosby najveća zvijezda NHLa, bio je od kada su 2005. loptice na draftu odredile da u Penguinse. I realno je očekivati da će biti do kraja svoje karijere. Isto tako trenutno Sidney Crosby zaostaje za Mariom Lemieuxom barem za jedan Stanley Cup i barem za jedan kip ispred stadiona u Pittsburghu.
Kada je postavljen spomenik ispred stadiona kao da su davali do znanja Crosbyu da još puno toga mora napraviti da dosegne status najboljeg igrača u klupskoj povijesti.
Težak je zadatak pred Crosbyem. Jer Lemieux nije bio samo nevjerojatan igrač, smatran u top 5 najboljih igrača svih vremena, nego je i bio spasitelj hokeja u gradu Pittsburghu. Samo je Lemieuxova upornost omogućila da Penguinsi ostanu u gradu u trenu kada su Kansas City i Portland već pripremili sve da dovedu hokej u svoj grad.
Netko isto tako može reći da je ustvari Crosby spasitelj hokeja u Pittsburghu. Jer je momčad iz zadnje sezone prije nego je on došao u klub bila kaotična. Završili su sezonu sa skorom 23-47-4 i treču sezonu za redom nisu uhvatili playoff. Posječenost u staroj Civic Arena je bila u prosjeku najmanja u ligi, svega 11.877 gledatelja. Klub je dva puta u 7 godina proglasio bankrot.
A onda je došao Crosby i sve se promijenilo. Tri godine nakon Crosbyevog dolaska Penguinsi su igrali finale Stanley Cupa a četiri godine kako je Crosby nosio dres s pingvinom, držao je iznad glave Trofej Lorda Stanleya.
“Mario Lemieux je u Pittsburghu veći od života” mišljenje je stanovnika grada. “Sidney mora previše toga napraviti da ga dostigne.”
Lemieux je bio vrhunski igrač, ali lako se desi da svima ostane u sjećanju kao bolji nego što je stvarno bio. Kod Lemieuxa to ne može biti slučaj. On je imao statistički impresivnu karijeru i več je bio jedan vrhunski igrač nakon njega u Pittburghu koji nije uspio doseći njegove visine. Čeh smiješne frizure, Jaromir Jagr.
Najveća šansa za Crosbya da prestigne Lemieuxa je preko avenije pobjednika Stanley Cupa. Za to Sidneyu trebaju još dva naslova. Tada su realne šanse da Crosby zasjeni Lemieuxa ako ničim drugim čisto sjajem šampionskih prstena. Kakvo je stanje u Penguinsima svi bi bili iznenađeni da do kraja karijere Crosby ne osvoji još barem jedan naslov.
Kao i svi rođeni pobjednici Crosby smatra da još uvijek može biti bolji. Raditi na sebi i ispraviti nedostatke.

Prvih 8 sezona
GAMES GOALS ASSISTS POINTS
Crosby 470 238 427 665
Lemieux 517 408 606 1,014

Dakle statitika je na strani Lemieuxa. Sam Lemieux je 2010. izjavio da Crosby dominira ligom kao nitko prije njega. Međutim to je subjektivan stav.
Čak i ako zanemarimo statistiku Crosby je daleko od Lemieuxa. Lemieuxovo držanje, preciznost, snaga, sveprisutnost, veličina i elegancija neće tako skoro biti viđena na ledu.
Najbolje je Crosbya opisao McGuire:
“Ima Gretzkyevu viziju, Forsbergovu odlučnost, i dodir pravog stijelca, u kombinaciji sa najboljim backhandom ikada. Kada se to zbroji imamo posebnog igrača. Drukcijeg od ijednog do sada. Nema smisla uspoređivati Crosbya i Lemieuxa. To su totalno različiti igrači”
Za vrijeme karijere Lemieux je bio uspoređivan sa Gretzkyem. Broj 66 i broj 99.
Crosby još treba puno napraviti da bi dostigao Lemieuxa, a tek onda mogu početi rasprave o Gretzkyu.
Mario će biti Mario a Sidney će biti Sidney.
Ako će Sidney za deset godina imati više šampionskih prstena, izaći će iz Lemieuxove sjene. Ako ne, doći će netko sljedeći na probu u klub koji je sada vjerojatno spašen na duže vrijeme.
Zahvaljujući prvo Lemieuxu. A onda Crosbyu.


Kratke vijesti

Dan Boyle će biti spreman za Boston

Branić Sharksa Dan Boyle će se pridružiti momčadi u srijedu za utakmicu u Bostonu. Biti će mu to prva utakmica nakon udarca kojeg je pretpio od Maxima Lapierrea 16.10. u St.Loiusu.

Radek Martinek potpisao za Islanderse

Njujorška momčad je potpisala braniča za 600.000$ godišnje. Obrani Islandersa je svako pojačanje dobrodošlo.

John Scott isključen nakon udaranja Louia Erikssona

Nakon grubog starta Eriksson se nije vratio na led. Liga neće sekunde dvojiti o naknadnoj kazni za Scotta. Realno je očekivati barem 5 utakmica zabrane igranja.

Ryan Garbutt kažnjen sa 5 utakmica zabrane igranja

Nakon grubog zaljetanja u glavu Dustina Pennera. Department of Player Safety nije dvojio oko kazne.

Rezultati

Ottawa Senators @ Detroit Red Wings 6 – 1
Boston Bruins @ Buffalo Sabres 5 – 2


Post je objavljen 24.10.2013. u 18:44 sati.