Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

NFL - Luck vs Manning vs Colts' defence



Trebala je to biti još jedna od mnogih utakmica nakon koje će se pričati o Peytonu Manningu.
Peytonov povratak kući u Indianu, prva utakmica protiv Coltsa, stare ekipe s kojom je osvojio sve što se osvojiti može.
Postojala je doduše i opcija da će se, ako Coltsi pobjede, pričati o Andrewu Lucku i početku njegovog izlaska iz Peytonove sjene.

Međutim tema razgovora nakon utakmice je obrana Indianapolis Coltsa. I način na koji su zaustavili Denver Broncose, najbolji napad lige.
Nitko nije iznanađen takvom izvedbom obrane Coltsa, i do sada su bili "lights out", ali u nedjelju su bili najimpresivniji do sada.
Release time Peytona Manninga je nevjerojatan, i do sada ove sezone je tjeran na povlačenje (dropback) svega 45 puta u 6 utakmica.
Samo protiv Coltsa Peyton je imao 20 dropbackova, 4 sacka, 50% završenih dodavanja i 1 interception. Peyton je takvim pritiskom bio vidno poljuljanog samopouzdanja, pogotovo nakon Mathisovog sacka za safety (2 boda) u prvom poluvremenu.
Coltsi tu sve to izveli bez "blitzanja" Peytona Manninga što čini njihov podhvat, protiv budućeg člana "Hall of Famea", tim impresivnijim.
I sav taj pritisak na Peytona Manninga nebi imao nikakvog značaja da su njegovi recieveri bili otvoreni. Braniči Coltsa iz druge linije obrane (Secondary) Vontae Davis i Darius Butle su se pobrinuli da Welker, Thomas i društvo budu pokriveni i neiskoristivi za Peytona.
Davis je zaustavio Thomasa na jednoj jedinoj uhvaćenoj lopti za 12 jardi i time sebi priskrbio najbolju ocjenu za jednu utakmicu od Pro Football Focus-a ikada zabilježenu za jednog cornerbacka.

Do nedjelje Denver Broncosi su izgledali kao realni kandidati koji će prvi nakon Patriotsa iz 2007. proći kroz sezonu sa skorom 16-0.
Dobro izbalansirana momčad sa vrhunskom obranom i prvim pickom drafta iz 2012. Andrewom Luckom na poziciji quarterbacka je bila prevelika prepreka na gostovanju.
Nakon ove utakmice Coltsi nemaju najbolji skor lige (Chiefs 7-0) ali imaju pobjede protiv najboljih protivnika. Padali su redom Seattle Seahawksi, prvi favorit za naslov, San Francisco 49ersi, lanjski finalist Super Bowla i Denver Broncosi. Sve te momčadi su u uskom krugu favorita za Super Bowl XLVIII.

Andrew Luck ne prestaje oduševljavati načinom na koji uspjeva dovesti svoju momčad do pobjede iz tjedna u tjedan. Protiv Peytona je on izgledao kao igrač koji je iskusni veteran sa 10 godina iskustva. Bio je briljantan, spreman i odlučan. Teško mu je naći zamjerku.
Za razliku od Peytona Manninga. To nije bio Peyton na kojeg smo navikli. Nije njega islo, nije islo njegov napad. I ovaj povratak kući mu neće ostati u lijepom sjećanju.

Peyton Manning 29/49, 386y, 3TD, 1INT
Andrew Luck 21/38, 228y, 3TD

Denver Broncos @ Indianapolis Colts 33-39


Kratke vijesti:

Vick počinje protiv Giantsa u nedjelju

Nakon ozljede baš protiv Giantsa u 5 tjednu sezone, izgleda da je Michael Vick spreman. Vick kaže da je optimističan oko nastupa u nedjelju. Na press conferenciji se šalio sa reporterima da ne želi jos javno reći da igra.

Brady Quinn se dogovorio s Ramsima

Nakon ozljede Sama Bradforda kojom je okončana njegova sezona, St.Louis je panično tražio novog quarterbacka. Pronasli su ga u Bradyu Quinnu. Brownsi su draftali Bradya Quinna 2007 u prvoj rundi drafta, do sada je igrao za Broncose, Chiefse, Seahawkse i Jetse.

Percy Harvin se vratio treningu

Wide Reciever Seattle Seahawksa, velika akvizicija ovog ljeta iz Vikingsa, je konačno počeo trenirati. Iz kluba odbijaju sa sigurnošću tvrditi da će nastupiti u sljedećoj utakmici, ali postoji mogučnost.

Post je objavljen 23.10.2013. u 19:28 sati.