Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Izumrijet ćemo....

Izumrijet ćemo. Dobro veli moja šogorica. Koma.

Poslalo me na neki tečaj. Skupa sa nekim poznatim kolegama, onima koje poznajem iz viđenja i nekolicinom iz drugih sektora. Prvi dan - voditelji su stranci - bilo je predstavljanje. No, kako su bili postavljeni okviri tj. pitanja na koja je trebalo dati odgovore, tako je bilo i ono o bračnom statusu i broju djece.

Jadni mi. Za stolom ekipa mladih zgodnih inženjera i inženjerki, te onih "dobrostojećih". Mislim da niti jedna osoba nije preko 50. No, nije to bit priče.

Mene je šokirala statistika - osim nas nekolicine oženjenih/udatih sa ukupno niti desetak komada djece, sve ostalo samci. Čak i ovi malo stariji očito da nisu bili u braku jer bi onda odgovor bio nešto od djece, a nema...

No dobro, za dvojicu mladih kolega znam da bi odgovor bio "in relationship" jer defacto žive sa svojim partnericama - djevojkama neko dulje vrijeme (a rekli su da su single).

Svejedno, zvuči mi prestrašno. Dio tih osoba je već u godinama kad teško da će naći srodnu dušu. A bome nisu niti hollywoodske zvijezde pa da rađaju u kasnim 40-ima (po prvi put).

Nekako mi je sve to tužno. Ljudi su simpatični, više-manje zgodni, ugodni, za hrvatske prilike dobrih primanja - a kad tamo - mauna. I ne, nitko od njih nije neki izvršni, manje izvršni CEO kako bi se moglo tumačiti da su podredili sve svojoj (uspješnoj) karijeri. Hm.

I tko kaže da nećemo izumrijeti?

Post je objavljen 22.10.2013. u 17:57 sati.