Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dadiljanazadatku

Marketing

sir i jogurt sa češnjakom

Sooo, odlučih poslušati savjet i pisati prvo u wordu, i eto, pišem sada.
Kroz zadnja dva dana mi je sto stvari prolazilo u glavu što sve moram napisati no naravno, sada kad sam za tipkovnicom ništa mi ne prolazi kroz glavu.
Ovaj tjedan su baka i brat bili u posjeti (ne moji nego od host mame) tako da je vrijeme letilo. Krenula sam napokon na plivanje, kupila sam mjesečnu kartu zanimljivo mi je što su me odmah tamo slikali i izgradili, nisam morala plaćati par eura više za izradu iskaznice kao što je to kod nas običaj i nakon 5min imala sam iskaznicu sa svojom slikom na kojoj baš u tom trenutku prebacujem žvakaču s jedne strane ustiju na drugu, super je ženska izabrala trenutak, nema šta.
I sada vrhunac moga tjedan. Jučer sam išla na kavu sa jednim dečko, on je Hrvat i tu je na doktorskom i također radi u jednoj školi, predaje književnost. Drag dečko. Bili smo na pivi u nekom irskom pubu i oduševljena sam pivom bilo i drmnula me isto malo al dobro sad. Nakon pive išli smo na večeru u talijanski neki restoran na pizzu. I ovdje kreće prava zabava. Ja nisam komplicirana što se tiće pizza, tako da sam htjela neku sa rajčicom, šunkom,sirom i šampinjonima i ako je moguće vrhnjem, ali neću sada komplicirati i kažem to svojoj pratnji jer capricosa je bila sa sardinama (?!?!) i on je odlučio na neku sa paprikama (slavonac, što se može očekivati osim da je ljuta?) i velim mu da može meni takva ali bez paprika (misleći da je pizza zbog njih ljuta) i tako, dođe teta talijanka i on kaže bez paprika i ona mi uputi pogled pun gađenja, i nastavlja on sa vrhnjem i sad je tu problem. Naime, na neku foru oni nemaju vrhnje ko mi, svježe vrhnje i pokušava joj objasniti i pita ona jel majoneza al usput me gleda sa različitim grimasama ko da sam najbolesnija osoba na svijetu i u jednom trenutku se okreće prema ostalim gostima pokazujući te grimase njima i gledajući mene kao što samnom nije u redu. Na kraju ja već sva crvena i jadna velim mu samo nek ne budu paprike i svejedno mi, odlučila je staviti mozzarelu jer valjda je to to. Samo da ode mislim si ja. I dolazi konobar sa pizzom za njega i za mene sa rikulom i žena to vidi i počne se derati na njega, ne rikulaaa mozzarella i srećom frajer je bio normalan i veli pa dobro, maknut ćemo.
Uglavnom luda je. Sigurno je povezana sa talijanskom mafijom kad može biti tak luda.
Eto, vjerujem da je bit ovog tjedna bio da upoznajem nove ljude jer treba naći mjesto gdje će moji prijatelji moći prespavati kada me dolaze posjetiti :)
Danas sam imala večernje razgledavanje i naslikavanje po Beču sa jednom divnom djevojkom koju sam upoznala na zajednici i s kojom se vidim na hrvatskim misama. Večer šetnje, brbljanja i naslikavanja pored znamenitosti. Savršen završetak ovog vikenda :)
A sutra ponovno ponedeljak i krećemo opet sve ispočetka, nadam se ovaj tjedan sa učenjem s obzirom da sam prošli tjedan zabušavala.
Sad mi opet na pamet palo, kako nemaju vrhnje, pa jel to normalno???
Ja već tjedan dana jedem sir sa jogurtom, umjesto sa vrhnjem, tugica.


Bussi von Vienna,
Deine Dadilja :)


Post je objavljen 20.10.2013. u 22:10 sati.